Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bivši predsednik opštine ojadio budžet

rssBookmark and Share

Bojnik 19.04.2013. Autor: B.R.

Podneta krivična prijava protiv bivšeg predsednika opštine Bojnik zbog dva dela zloupotrebe službenog položaja, saopštila leskovačka policija.

Bivši predsednik opštine ojadio budžet

Leskovačka policija je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Leskovcu podnela krivičnu prijavu protiv N.N. (41) iz Bojnika, bivšeg predsednika opštine Bojnik, zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Kako je saopštila Policijska uprava Leskovac, budžet opštine Bojnik je oštećen za iznos veći od 1.200.000 dinara.

Sumnja se da je N.N. iskorišćenjem svog službenog položaja u martu mesecu 2012. godine potpisao ugovor o izvođenju radova na sportskoj hali u Bojniku sa preduzećem iz Mačvanske Mitrovice, iako je u sprovedenom postupku javne nabavke kao izvođač radova izabrano preduzeće iz Niša.

Na osnovu takvog ugovora preduzeću iz Mačvanske Mitrovice je na ime izvedenih građevinskih radova isplaćen novčani iznos koji je za oko 920.000 dinara veći od ugovorene cene u postupku javne nabavke.

N.N. se takođe tereti i da je u periodu od decembra 2011. do marta 2012. godine iskoršćavanjem službenog položaja preduzeću iz Leskovca na ime troškova ugradnje video nadzora uplatio oko 406.000 dinara, bez overene okončane situacije od strane izvođača, što je za oko 364.000 dinara više od ugovorene vrednosti radova, navedeno je u saopštenju.


#   policija   Bojnik   budžet   Policijska uprava   video nadzor   zloupotreba službenog položaja   javne nabavke
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima