Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цигани каменовали камионе и комбије

rssBookmark and Share

30.04.2012. Извор: Нишке Вести, Јужна Србија

На углу Шумадијске и Улице Ивана Милутиновића, у нишком насељу Сточни трг, стотинак метара од улаза у Машинску индустрију Ниш према путу за Медошевац, данас пре подне настављени су покушаји пљачке камиона и доставних теретних возила, чији су актери малолетни Роми.

Цигани каменовали камионе и комбије

Овог пута, малолетници су "иновирали" своје лоповске методе, па су теретна возила која су се кретала Улицом Ивана Милутиновића каменовали. И то са намером да, када возач заустави возило због оштећења, упадну у камион или комби и краду робу која се налази унутра.

Како сазнаје портал Нишке вести из полицијских извора, данас пре подне, неколико возача је полицији пријавило каменовање. Мали Роми су на службеном камиону трговинског ланца "Идеа", којим је управљао Д. Р. камењем поломили ветробранско стакло. Зато су у насеље Сточни трг биле послате полицијске патроле. Малолетни Роми су се разбежали, а на углу Шумадијске и Улице Ивана Милутиновића сада дежурају полицајци.

До сада су малолетнии крадљивци практиковали ову "шему" - на поменутој раскрсници теретна возила која из Шумадијске улице скрећу у Улицу Ивана Милутиновића принуђена су да успоре. У том тренутку један малолетник из групе крадљиваца истрчава на коловоз и бочно се баца на возило глумећи да је повређен.



#   Цигани   Нишке вести   Ана Милутиновић   Ивана Милутиновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима