Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Депонија костију поред реке

rssBookmark and Share

24.05.2012. Izvor : RTS | Photo : RTS

У Доњој Трнави код Ниша, на самој обали Јужне Мораве, бачена је велика количина кланичног отпада који би, иначе, требало да заврши у постројењу за одлагање и прераду у Ћуприји.

Депонија костију поред реке

Мештанин Доње Трнаве код Ниша Бранко Савић пронашао је на обали Јужне Мораве животињске кости и о томе обавестио надлежне службе.

У комуналној полицији у Нишу кажу да је први пут пронађен кланични отпад у толикој количини и да су њихове надлежности ограничене.
komunalna policija.jpg
Милан Ђорђевић, шеф одсека Комуналне полиције у Нишу

Милан Ђорђевић, шеф одсека Комуналне полиције у Нишу каже да комунална полиција  редовно контролише одлагање комуналног отпада и да, у случају да затекне починиоца на лицу места, казне су од две и по до тридесет хиљада динара за физичка лица, а за правна лица од 50 хиљада до 500 хиљада динара.

У сточну јаму на јавној депонији у Нишу бацају се угинуле животиње, али не и њихове кости.

Ненад Ђорић, руководилац РЈ Депонија, ЈКП Медијана у Нишу каже да је Медијана у обавези да сакупља само животињске лешеве са јавних површина, али не и кланични отпад.

Ветеринарска инспекција надлежна је да организује прикупљање и одвожење оваквог отпада до специјализованог постројења у Ћуприји, али кланичарима је изгледа, како кажу, јефтиније да се отпада реше на овај начин него да плаћају његово одвожење.


#   депонија   Милан Ђорђевић   ветеринарска инспекција   физичка лица   правна лица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима