Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deponija kostiju pored reke

rssBookmark and Share

24.05.2012. Izvor : RTS | Photo : RTS

U Donjoj Trnavi kod Niša, na samoj obali Južne Morave, bačena je velika količina klaničnog otpada koji bi, inače, trebalo da završi u postrojenju za odlaganje i preradu u Ćupriji.

Deponija kostiju pored reke

Meštanin Donje Trnave kod Niša Branko Savić pronašao je na obali Južne Morave životinjske kosti i o tome obavestio nadležne službe.

U komunalnoj policiji u Nišu kažu da je prvi put pronađen klanični otpad u tolikoj količini i da su njihove nadležnosti ograničene.
komunalna policija.jpg
Milan Đorđević, šef odseka Komunalne policije u Nišu

Milan Đorđević, šef odseka Komunalne policije u Nišu kaže da komunalna policija  redovno kontroliše odlaganje komunalnog otpada i da, u slučaju da zatekne počinioca na licu mesta, kazne su od dve i po do trideset hiljada dinara za fizička lica, a za pravna lica od 50 hiljada do 500 hiljada dinara.

U stočnu jamu na javnoj deponiji u Nišu bacaju se uginule životinje, ali ne i njihove kosti.

Nenad Đorić, rukovodilac RJ Deponija, JKP Medijana u Nišu kaže da je Medijana u obavezi da sakuplja samo životinjske leševe sa javnih površina, ali ne i klanični otpad.

Veterinarska inspekcija nadležna je da organizuje prikupljanje i odvoženje ovakvog otpada do specijalizovanog postrojenja u Ćupriji, ali klaničarima je izgleda, kako kažu, jeftinije da se otpada reše na ovaj način nego da plaćaju njegovo odvoženje.


#   deponija   Milan Đorđević   veterinarska inspekcija   fizička lica   pravna lica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima