Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директорима Тигра притвор до 30 дана

rssBookmark and Share

09.04.2013. Autor: M.Mitić-JužnaSrbija.Info

Истражни судија Вишег суда у Пироту одредио је директорима компаније "Тигар" а.д. Драгану Николићу, Јелени Петковић и Миливоју Николићу притвор до 30 дана због основне сумње да су у периоду од 2007. до 2012. остварили противправну имовинску корист себи и другима у износу од 277 милиона динара.

Директорима Тигра притвор до 30 дана

Истовремено оштетили су компанију за 395 милиона динара на тај начин што су без одлуке и сагласности Управног одбора и Скупштине акционара увећавали себи и осталим руководиоцима зараде незаконитом исплатом менаџерских додатака.

Како са наводи у допису који је потписала виши јавни тужилац Снежана Стаменковић, а који је достављен новинару нашег портала исплата ових додатака је вршена супротно Закону, а износе додатака су обрачунавали Драган Николић и Јелена Петковић без прибављања резултата рада за запослене од стране директора зависних друштава.

Анексе уговора са радницима је закључивао генерални директор Драган Николић, док је Миливоје Николић, као извршни директор за кадрове давао налоге обрачунској служби да се са рачуна компаније исплаћују додаци, иако су били у обавези да због поремећаја у пословању исплате минималну зараду свим радницима без обзира на радно место и стручну спрему у складу са одлуком надлежног органа.Ово зато што је у наведеном периоду исказиван губитак који је у билансима покриван осталим приходима ради приказивања наводног пословног добитка за сваку од година - наводи се у допису Вишег тужиластва у Пироту.

Осим тога, постоји основана сумња да су Драган Николић и Јелена Петковић злоупотребили положај и прибавили противправну имовинску корист сину Драгана Николића, Милану Николићу, који је директор "Тигар Америцас Цорпоратион" - представништва "Тигра" а.д. у САД-у у износу од 705.599,04 долара.

Милан Николић је испостављао фактуре са неистинитом садржином о маркетиншким и консталтинг услугама за наводно истраживање тржишта на подручју Северне Америке и Кине, а Драган Николић и Јелена Петковић су наложили плаћање таквих услуга, иако оне нису никада извршене, наводи се у документу Вишег тужилаштва.


#   притвор   Ана Николић   Драган Николић   Милан Николић   Снежана Стаменковић   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима