Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktorima Tigra pritvor do 30 dana

rssBookmark and Share

09.04.2013. Autor: M.Mitić-JužnaSrbija.Info

Istražni sudija Višeg suda u Pirotu odredio je direktorima kompanije "Tigar" a.d. Draganu Nikoliću, Jeleni Petković i Milivoju Nikoliću pritvor do 30 dana zbog osnovne sumnje da su u periodu od 2007. do 2012. ostvarili protivpravnu imovinsku korist sebi i drugima u iznosu od 277 miliona dinara.

Direktorima Tigra pritvor do 30 dana

Istovremeno oštetili su kompaniju za 395 miliona dinara na taj način što su bez odluke i saglasnosti Upravnog odbora i Skupštine akcionara uvećavali sebi i ostalim rukovodiocima zarade nezakonitom isplatom menadžerskih dodataka.

Kako sa navodi u dopisu koji je potpisala viši javni tužilac Snežana Stamenković, a koji je dostavljen novinaru našeg portala isplata ovih dodataka je vršena suprotno Zakonu, a iznose dodataka su obračunavali Dragan Nikolić i Jelena Petković bez pribavljanja rezultata rada za zaposlene od strane direktora zavisnih društava.

Anekse ugovora sa radnicima je zaključivao generalni direktor Dragan Nikolić, dok je Milivoje Nikolić, kao izvršni direktor za kadrove davao naloge obračunskoj službi da se sa računa kompanije isplaćuju dodaci, iako su bili u obavezi da zbog poremećaja u poslovanju isplate minimalnu zaradu svim radnicima bez obzira na radno mesto i stručnu spremu u skladu sa odlukom nadležnog organa.Ovo zato što je u navedenom periodu iskazivan gubitak koji je u bilansima pokrivan ostalim prihodima radi prikazivanja navodnog poslovnog dobitka za svaku od godina - navodi se u dopisu Višeg tužilastva u Pirotu.

Osim toga, postoji osnovana sumnja da su Dragan Nikolić i Jelena Petković zloupotrebili položaj i pribavili protivpravnu imovinsku korist sinu Dragana Nikolića, Milanu Nikoliću, koji je direktor "Tigar Americas Corporation" - predstavništva "Tigra" a.d. u SAD-u u iznosu od 705.599,04 dolara.

Milan Nikolić je ispostavljao fakture sa neistinitom sadržinom o marketinškim i konstalting uslugama za navodno istraživanje tržišta na području Severne Amerike i Kine, a Dragan Nikolić i Jelena Petković su naložili plaćanje takvih usluga, iako one nisu nikada izvršene, navodi se u dokumentu Višeg tužilaštva.


#   pritvor   Ana Nikolić   Dragan Nikolić   Milan Nikolić   Snežana Stamenković   radno mesto
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima