Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директорима "Тигра" продужен притвор

rssBookmark and Share

14.05.2013. Autor: S.P.

Решењем истражног судије генералним директорима "Тигра" а.д. Драгану Николићу и Јелени Петковић, као и Миливоју Николићу продужен је притвор до 30 дана.

Директорима

Решењем истражног судије Посебног одељења Вишег суда у Београду генералним директорима "Тигра" а.д. Драгану Николићу и Јелени Петковић, као и извршном директору за кадрове Миливоју Николићу продужен је притвор до 30 дана, односно најдуже до 7. јуна ове године, рекао је данас Тањугу вршилац функције председника Вишег суда у Пироту Зоран Колев.

Драган и Миливоје Николић и Јелена Петковић од 8. маја налазе се у притвору у Београду због основане сумње да су себи и другим руководиоцима "Тигра" а.д. прибавили противправну имовинску корист у износу од 277 милиона динара, додао је Колев.

Колев је рекао да се Виши суд у Пироту огласио ненадлежним за поступање у предмету истраге противу окривљених Драгана и Миливоја Николића и Јелене Петковић и да је по правноснажности решења овог суда предмет уступљен Посебном одељењу Вишег суда у Београду.

Драган и Миливоје НИколић и Јелена Петковић ухапшени су 8. априла због сумње да су фабрику "Тигар" оштетили за више од 63 милиона динара.

Драгану Николићу и Јелени Петковић, који се у другом предмету, терете да су Драгановом сину, Милану Николићу директору "Тигар Америкаса" прибавили имовинску корист од 705.599 долара одређен је притвор до 8. јула јер се основано сумња да је Милан Николић испостављао фактуре са неистинитим садржајем на основу чега му је, по налогу оца и Јелене Петковић исплаћена наведена сума.

Наводне услуге истраживања тржишта Северне Америке и Кине за потребе "Тигра" а.д. заправо, за које су средства уплаћена, никада нису ни извршене.

Милан Николић се иначе тренутно налази у САД-у.


#   притвор   виши суд   Милан Николић   Зоран Колев
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима