Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktorima "Tigra" produžen pritvor

rssBookmark and Share

14.05.2013. Autor: S.P.

Rešenjem istražnog sudije generalnim direktorima "Tigra" a.d. Draganu Nikoliću i Jeleni Petković, kao i Milivoju Nikoliću produžen je pritvor do 30 dana.

Direktorima

Rešenjem istražnog sudije Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu generalnim direktorima "Tigra" a.d. Draganu Nikoliću i Jeleni Petković, kao i izvršnom direktoru za kadrove Milivoju Nikoliću produžen je pritvor do 30 dana, odnosno najduže do 7. juna ove godine, rekao je danas Tanjugu vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Pirotu Zoran Kolev.

Dragan i Milivoje Nikolić i Jelena Petković od 8. maja nalaze se u pritvoru u Beogradu zbog osnovane sumnje da su sebi i drugim rukovodiocima "Tigra" a.d. pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 277 miliona dinara, dodao je Kolev.

Kolev je rekao da se Viši sud u Pirotu oglasio nenadležnim za postupanje u predmetu istrage protivu okrivljenih Dragana i Milivoja Nikolića i Jelene Petković i da je po pravnosnažnosti rešenja ovog suda predmet ustupljen Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu.

Dragan i Milivoje NIkolić i Jelena Petković uhapšeni su 8. aprila zbog sumnje da su fabriku "Tigar" oštetili za više od 63 miliona dinara.

Draganu Nikoliću i Jeleni Petković, koji se u drugom predmetu, terete da su Draganovom sinu, Milanu Nikoliću direktoru "Tigar Amerikasa" pribavili imovinsku korist od 705.599 dolara određen je pritvor do 8. jula jer se osnovano sumnja da je Milan Nikolić ispostavljao fakture sa neistinitim sadržajem na osnovu čega mu je, po nalogu oca i Jelene Petković isplaćena navedena suma.

Navodne usluge istraživanja tržišta Severne Amerike i Kine za potrebe "Tigra" a.d. zapravo, za koje su sredstva uplaćena, nikada nisu ni izvršene.

Milan Nikolić se inače trenutno nalazi u SAD-u.


#   pritvor   viši sud   Milan Nikolić   Zoran Kolev
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima