Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је крив за смрт породиље?!

rssBookmark and Share

29.10.2011. Аutor : S.Radović |

Директор нишког Института за судску медицину Радован Караџић казао је да обдукцијом тела Диане-Анђеле Спасојевић (24) која је умрла у болници у Прокупљу након порођаја није утврђен узрок смрти он је казао да следе микроскопске и лабораторијске анализе које ће бити спроведене у Заводу за судску медицину у Нишу након чега ће бити познато више детаља о сумњивој смрти породиље.

Ко је крив за смрт породиље?!

Директор нишког Института за судску медицину Радован Караџић каже да су први резултати обдукције показали да је Диане-Анђела Спасојевић која је умрла након порођаја у прокупачкој болници, била здрава.

Диане-Анђела Спасојевић (24) из Габона у Јужној Африци, преминула је неколико сати после порођаја на гинеколошком одељењу прокупачке болнице.

Диане-Анђела Спасојевићиз породила се царским резом око 11.30 часова у Прокупачкој болници а постоперативни ток протицао је уредно и без икаквих проблема.

Она је родила је виталну девојчицу тешку 4,3 килограма.

Портпаролка Прокупачке болнице Јелена Пантовић је негирала могућност било какве кривице Прокупачких лекара.

Ово није први случај смрти породиље на прокупачкој гинекологији. Јула 2007. године, Сања Симић (25) из села Горња Стражава преминула је два сата након порођаја са трећим дететом. Јуна ове године пресудом Основног суда, гинеколог акушер прокупачке болнице Г. Ј. (48) из Прокупља осуђен је на 2,5 година затвора.

Пресуда доктору донета је по две тачке оптужбе, тешко дело против здравља људи и несавесно пружање лекарске помоћи, након чега је умрла породиља Сања Симић.

У образложењу пресуде је речено да је Г. Ј. као лекар на Гинеколошком одељењу прокупачке болнице 2007. при пружању лекарске помоћи применио неподобан начин лечења и несавесно поступио,тако што у току и после порођаја није утврдио праву дијагнозу, због чега несрећна жена није адекватно лечена.


#     Јелена Пантовић   Горња Стражава   Радован Караџић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима