Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko je kriv za smrt porodilje?!

rssBookmark and Share

29.10.2011. Autor : S.Radović |

Direktor niškog Instituta za sudsku medicinu Radovan Karadžić kazao je da obdukcijom tela Diane-Anđele Spasojević (24) koja je umrla u bolnici u Prokuplju nakon porođaja nije utvrđen uzrok smrti on je kazao da slede mikroskopske i laboratorijske analize koje će biti sprovedene u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu nakon čega će biti poznato više detalja o sumnjivoj smrti porodilje.

Ko je kriv za smrt porodilje?!

Direktor niškog Instituta za sudsku medicinu Radovan Karadžić kaže da su prvi rezultati obdukcije pokazali da je Diane-Anđela Spasojević koja je umrla nakon porođaja u prokupačkoj bolnici, bila zdrava.

Diane-Anđela Spasojević (24) iz Gabona u Južnoj Africi, preminula je nekoliko sati posle porođaja na ginekološkom odeljenju prokupačke bolnice.

Diane-Anđela Spasojevićiz porodila se carskim rezom oko 11.30 časova u Prokupačkoj bolnici a postoperativni tok proticao je uredno i bez ikakvih problema.

Ona je rodila je vitalnu devojčicu tešku 4,3 kilograma.

Portparolka Prokupačke bolnice Jelena Pantović je negirala mogućnost bilo kakve krivice Prokupačkih lekara.

Ovo nije prvi slučaj smrti porodilje na prokupačkoj ginekologiji. Jula 2007. godine, Sanja Simić (25) iz sela Gornja Stražava preminula je dva sata nakon porođaja sa trećim detetom. Juna ove godine presudom Osnovnog suda, ginekolog akušer prokupačke bolnice G. J. (48) iz Prokuplja osuđen je na 2,5 godina zatvora.

Presuda doktoru doneta je po dve tačke optužbe, teško delo protiv zdravlja ljudi i nesavesno pružanje lekarske pomoći, nakon čega je umrla porodilja Sanja Simić.

U obrazloženju presude je rečeno da je G. J. kao lekar na Ginekološkom odeljenju prokupačke bolnice 2007. pri pružanju lekarske pomoći primenio nepodoban način lečenja i nesavesno postupio,tako što u toku i posle porođaja nije utvrdio pravu dijagnozu, zbog čega nesrećna žena nije adekvatno lečena.


#     Jelena Pantović   Gornja Stražava   Radovan Karadžić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima