Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Жандарм умало убио троје људи

rssBookmark and Share

17.03.2014. Курир

Микица Р. (39), припадник нишког одреда Жандармерије, учествовао је у ноћи између суботе и недеље у судару у којем је повређена једна особа.

Ниш: Жандарм умало убио троје људи

До судара је дошло у близини фабрике „Бенетон“ кад се жандарм службеним „голфом“ закуцао у „рено“ којим је управљао Нишлија Петар Љубенковић (42).

Том приликом је Петрова супруга Љиљана задобила лакши потрес мозга и посекотину на челу. Полиција је саопштила да ни Љубенковић ни жандарм Микица Р. нису возили под дејством алкохола и да се узрок судара још утврђује.

- Са супругом и њеним колегом био сам у колима кад сам у ретровизору приметио „голф“ који је био далеко иза мене. Међутим, кад сам код „Бенетона“ скренуо улево, нешто је изненада севнуло! Супруга је вриснула, а наш ауто је почео да се врти у круг. Двадесетак метара смо се вртели, а затим смо ударили у бетонску жардињеру која је од силине ударца пукла - испричао је Љубенковић.

Он је додао да је тад видео да је супруга крвава и да су лекари, осим посекотине на челу, код Љиљане констатовали и потрес мозга, па је задржана на лечењу. Љиљанин колега је прошао без повреда.

- Тврдим да је жандарм возио врло брзо, што показује силина ударца услед које смо одбачени с пута и право је чудо што смо остали живи - рекао је Љубенковић.

Жандармерија ће, како сазнајемо, испитати да ли је Микица Р. наменски користио службено возило, од чега зависи и да ли ће он сносити одговорност за овај догађај.


#   полиција   саобраћајна незгода   жандармерија   аутомобили
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима