Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Žandarm umalo ubio troje ljudi

rssBookmark and Share

17.03.2014. Kurir

Mikica R. (39), pripadnik niškog odreda Žandarmerije, učestvovao je u noći između subote i nedelje u sudaru u kojem je povređena jedna osoba.

Niš: Žandarm umalo ubio troje ljudi

Do sudara je došlo u blizini fabrike „Beneton“ kad se žandarm službenim „golfom“ zakucao u „reno“ kojim je upravljao Nišlija Petar Ljubenković (42).

Tom prilikom je Petrova supruga Ljiljana zadobila lakši potres mozga i posekotinu na čelu. Policija je saopštila da ni Ljubenković ni žandarm Mikica R. nisu vozili pod dejstvom alkohola i da se uzrok sudara još utvrđuje.

- Sa suprugom i njenim kolegom bio sam u kolima kad sam u retrovizoru primetio „golf“ koji je bio daleko iza mene. Međutim, kad sam kod „Benetona“ skrenuo ulevo, nešto je iznenada sevnulo! Supruga je vrisnula, a naš auto je počeo da se vrti u krug. Dvadesetak metara smo se vrteli, a zatim smo udarili u betonsku žardinjeru koja je od siline udarca pukla - ispričao je Ljubenković.

On je dodao da je tad video da je supruga krvava i da su lekari, osim posekotine na čelu, kod Ljiljane konstatovali i potres mozga, pa je zadržana na lečenju. Ljiljanin kolega je prošao bez povreda.

- Tvrdim da je žandarm vozio vrlo brzo, što pokazuje silina udarca usled koje smo odbačeni s puta i pravo je čudo što smo ostali živi - rekao je Ljubenković.

Žandarmerija će, kako saznajemo, ispitati da li je Mikica R. namenski koristio službeno vozilo, od čega zavisi i da li će on snositi odgovornost za ovaj događaj.


#   policija   saobraćajna nezgoda   žandarmerija   automobili
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima