Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одбегли робијаш ухваћен после 11 година

rssBookmark and Share

Сремска Митровица 14.11.2013. извор: Вечерње новости

Нишка полиција открила одбеглог Драгана Тешића (46), који је глумио узорног мештанина. Под лажним презименом стекао породицу и четворо деце

Одбегли робијаш ухваћен после 11 година

Да се није вратио свом старом занату, крадљивац Драган Тешић (46), родом из босанског села Лопаре, и даље би био узорни мештанин Малче код Ниша. И нико не би посумњао да је он одбегли робијаш из КПЗ Сремска Митровица, који је уточиште пронашао у овом селу надомак Ниша, где се оженио и постао отац четворо деце!

Драган је, са лажним презименом Поповић, читавих 11 година био Малчанац, откако је побегао из Сремске Митровице, где је издржавао казну од шест и по година затвора због крађа. А чим је, после четири године боравка иза решетака, добио право на одсуство, изашао је из затвора и никада се више није вратио.

А откривен је случајно, као Драган Поповић, када су му припадници нишке полиције, после интензнивног рада, ставили лисице на руке због сумње да је извршио више кривичних дела тешке крађе. Наиме, Драган се терети да је обио више викендица у Јелашници и Просеку, одакле је покрао пољопривредне машине, разни алат и друге предмете.

- Претресом куће и других просторија пронађено је нешто предмета који потичу из извршења кривичних дела, док је један део осумњичени продао - саопштила је Полицијска управа у Нишу.

Како сазнајемо, ухашени крадљивац није имао ниједан документ којим би доказао да је Драган Поповић, како се представио, па је полиција наложила проверу. А отисак његових прстију је донео фрапантно сазнање - ухапшен је одбегли робијаш са централне потернице

Централна потерница
За Драганом Тешићем је, после бекства из Казнено-поправног завода у Сремској Митровици, била расписана централна потерница. Међутим, одбегли затвореник није се много на то обазирао, па се неколико месеци бавио и угоститељским послом у селу Бадовинце. У нишкој полицији кажу да нису имали никаквих сазнања да се Тешић крије у околини Ниша. А ухапшен је у Малчи, када су полицајци дошли и рекли да морају да га одведу до Полицијске управе у Нишу због неке неплаћене казне. Међутим, убрзо су се вратили са Драганом, који је већ на рукама имао „лисице“, и налогом за претрес куће и помоћних просторија, где су пронашли украдене ствари.

Драганова невенчана супруга Јелена (31) из Малче, која је бегунцу од закона изродила четворо деце, од којих једно има два месеца, вели да минулих 11 година никада није ни помислила да њен Драган има криминогену прошлост, али да и даље краде. Јер, све што је доносио у кућу, говорио је да је купио.

Јелена је упознала Драгана у селу Бадовинци у општини Богатић, где је те 2003. године радила. Тешић је тамо држао кафану, и почели су да се забављају. Када се Јелена вратила у своје село код Ниша, ускоро је за њом у Малчу пристигао и Драган, па су почели заједно да живе у кући њене породице.

- Издржавао нас је грађевинским пословима, које је обављао - истиче Јелена. - Ништа нисмо сумњали, јер је чак код себе имао и кључеве од кућа људи код којих је радио, а нико се није жалио да му је нешто украдено.

У Малчи кажу да је ухапшени Драган био брижан зет, па је болесној ташти Снежани куповао лекове. Знали су га и као вредног сточара, који је чувао товиље.

 


Револтирана ташта

После хапшења и саслушања, Драгану Тешићу је одређен притвор због опасности од бекства. Осумињичени је ангажовао браниоца, али његова ташта најављује да неће да плати адвокатске услуге, револтирана што их је Драган годинама лагао.

 


#   полиција   Сремска Митровица   Полицијска управа   Драган Поповић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима