Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbegli robijaš uhvaćen posle 11 godina

rssBookmark and Share

Sremska Mitrovica 14.11.2013. izvor: Večernje novosti

Niška policija otkrila odbeglog Dragana Tešića (46), koji je glumio uzornog meštanina. Pod lažnim prezimenom stekao porodicu i četvoro dece

Odbegli robijaš uhvaćen posle 11 godina

Da se nije vratio svom starom zanatu, kradljivac Dragan Tešić (46), rodom iz bosanskog sela Lopare, i dalje bi bio uzorni meštanin Malče kod Niša. I niko ne bi posumnjao da je on odbegli robijaš iz KPZ Sremska Mitrovica, koji je utočište pronašao u ovom selu nadomak Niša, gde se oženio i postao otac četvoro dece!

Dragan je, sa lažnim prezimenom Popović, čitavih 11 godina bio Malčanac, otkako je pobegao iz Sremske Mitrovice, gde je izdržavao kaznu od šest i po godina zatvora zbog krađa. A čim je, posle četiri godine boravka iza rešetaka, dobio pravo na odsustvo, izašao je iz zatvora i nikada se više nije vratio.

A otkriven je slučajno, kao Dragan Popović, kada su mu pripadnici niške policije, posle intenznivnog rada, stavili lisice na ruke zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela teške krađe. Naime, Dragan se tereti da je obio više vikendica u Jelašnici i Proseku, odakle je pokrao poljoprivredne mašine, razni alat i druge predmete.

- Pretresom kuće i drugih prostorija pronađeno je nešto predmeta koji potiču iz izvršenja krivičnih dela, dok je jedan deo osumnjičeni prodao - saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Kako saznajemo, uhašeni kradljivac nije imao nijedan dokument kojim bi dokazao da je Dragan Popović, kako se predstavio, pa je policija naložila proveru. A otisak njegovih prstiju je doneo frapantno saznanje - uhapšen je odbegli robijaš sa centralne poternice

Centralna poternica
Za Draganom Tešićem je, posle bekstva iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, bila raspisana centralna poternica. Međutim, odbegli zatvorenik nije se mnogo na to obazirao, pa se nekoliko meseci bavio i ugostiteljskim poslom u selu Badovince. U niškoj policiji kažu da nisu imali nikakvih saznanja da se Tešić krije u okolini Niša. A uhapšen je u Malči, kada su policajci došli i rekli da moraju da ga odvedu do Policijske uprave u Nišu zbog neke neplaćene kazne. Međutim, ubrzo su se vratili sa Draganom, koji je već na rukama imao „lisice“, i nalogom za pretres kuće i pomoćnih prostorija, gde su pronašli ukradene stvari.

Draganova nevenčana supruga Jelena (31) iz Malče, koja je beguncu od zakona izrodila četvoro dece, od kojih jedno ima dva meseca, veli da minulih 11 godina nikada nije ni pomislila da njen Dragan ima kriminogenu prošlost, ali da i dalje krade. Jer, sve što je donosio u kuću, govorio je da je kupio.

Jelena je upoznala Dragana u selu Badovinci u opštini Bogatić, gde je te 2003. godine radila. Tešić je tamo držao kafanu, i počeli su da se zabavljaju. Kada se Jelena vratila u svoje selo kod Niša, uskoro je za njom u Malču pristigao i Dragan, pa su počeli zajedno da žive u kući njene porodice.

- Izdržavao nas je građevinskim poslovima, koje je obavljao - ističe Jelena. - Ništa nismo sumnjali, jer je čak kod sebe imao i ključeve od kuća ljudi kod kojih je radio, a niko se nije žalio da mu je nešto ukradeno.

U Malči kažu da je uhapšeni Dragan bio brižan zet, pa je bolesnoj tašti Snežani kupovao lekove. Znali su ga i kao vrednog stočara, koji je čuvao tovilje.

 


Revoltirana tašta

Posle hapšenja i saslušanja, Draganu Tešiću je određen pritvor zbog opasnosti od bekstva. Osuminjičeni je angažovao branioca, ali njegova tašta najavljuje da neće da plati advokatske usluge, revoltirana što ih je Dragan godinama lagao.

 


#   policija   Sremska Mitrovica   Policijska uprava   Dragan Popović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima