Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Покрет ветерана: Доста је било непотребног проливања крви

rssBookmark and Share

Лесковац 14.01.2014. Pravda

Због нерешавања прваног статуса бораца и неисплаћивања заосталих ратних дневница током штрајка ратних ветерана у влаостинчанин Небојша Миленковић (57) извршио је теже самоповређивање прста руке.
Ова вест је као гром из ведра неба одјекнула у Власотинцу, али и међу лесковачким саборцима, који су то осудили и позвали да се ''крв више не пролива''

Покрет ветерана: Доста је било непотребног проливања крви

Покрет ветерна Лесковца својим саопштењем осудио је сечење прста са последицом ампутације и изразио жаљење због немилог догађаја самоповређивања уваженог саборца Миленковића.

Председник лесковачког удружења Душан Николић након изјаве свог колеге Небојше Миленковића „да ће са смоповређивањем наставити до испуњења задатих циљева“, као саоборац истиче: “Доста је било непотребног проливања крви. Ми подржавамо све легитимне начине борбе у остваривању заслужених права ветереана, ратних војних инвалида и њихових породица, али нисмо за самоповређивање које пресвега здраствено штети нашем колеги“.

Са подручја Јабланичког управног округа током војних операција 1992-1999.године учествовало је око 12,5 хиљаде бораца,од којих су само десетак одсто њих узели заостале ратне дневнице заједно са борцима из Нишавског и Топличког управног округа, а већина није успела и данас се налази у веома тешкој материјалној ситуацији. Из тих разлога они су годину дана имали разапет протесни шатор у центру Лесковца, који је након конкретних обећања из Београда уклоњен почетком предходне године.


#   Лесковац   Власотинце   борци   Небојша Миленковић   протест   ратне дневнице   Доста је било   Душан Николић
@DostaJeBilo @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима