Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokret veterana: Dosta je bilo nepotrebnog prolivanja krvi

rssBookmark and Share

Leskovac 14.01.2014. Pravda

Zbog nerešavanja prvanog statusa boraca i neisplaćivanja zaostalih ratnih dnevnica tokom štrajka ratnih veterana u vlaostinčanin Nebojša Milenković (57) izvršio je teže samopovređivanje prsta ruke.
Ova vest je kao grom iz vedra neba odjeknula u Vlasotincu, ali i među leskovačkim saborcima, koji su to osudili i pozvali da se ''krv više ne proliva''

Pokret veterana: Dosta je bilo nepotrebnog prolivanja krvi

Pokret veterna Leskovca svojim saopštenjem osudio je sečenje prsta sa posledicom amputacije i izrazio žaljenje zbog nemilog događaja samopovređivanja uvaženog saborca Milenkovića.

Predsednik leskovačkog udruženja Dušan Nikolić nakon izjave svog kolege Nebojše Milenkovića „da će sa smopovređivanjem nastaviti do ispunjenja zadatih ciljeva“, kao saoborac ističe: “Dosta je bilo nepotrebnog prolivanja krvi. Mi podržavamo sve legitimne načine borbe u ostvarivanju zasluženih prava vetereana, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica, ali nismo za samopovređivanje koje presvega zdrastveno šteti našem kolegi“.

Sa područja Jablaničkog upravnog okruga tokom vojnih operacija 1992-1999.godine učestvovalo je oko 12,5 hiljade boraca,od kojih su samo desetak odsto njih uzeli zaostale ratne dnevnice zajedno sa borcima iz Nišavskog i Topličkog upravnog okruga, a većina nije uspela i danas se nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Iz tih razloga oni su godinu dana imali razapet protesni šator u centru Leskovca, koji je nakon konkretnih obećanja iz Beograda uklonjen početkom predhodne godine.


#   Leskovac   Vlasotince   borci   Nebojša Milenković   protest   ratne dnevnice   Dosta je bilo   Dušan Nikolić
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima