Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odsekao sebi prst u znak protesta

rssBookmark and Share

Vlasotince 12.01.2014. Beta

Ratni veteran Nebojša Milenković odsekao sebi prst na ruci tokom štajka glađu u Valjevu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica i nerešavanja statusa boraca.

Učinio sam to zbog sina koji je na Košarama proveo 16 meseci, rekao Milenković.

Odsekao sebi prst u znak protesta

Jedan od ratnih veterana, koji u Valjevu štrajkuju glađu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica i nerešavanja statusa boraca, odsekao je prst na ruci, prenosi Beta.

Nebojša Milenković (57) iz Vlasotinca učinio je to oko tri časa u prostorijama udruženja boraca ratova na prostoru bivše Jugoslavije 1990-1999, što ostali štrajkači, kako su rekli, "nisu očekivali".

Milenković je, najverovatnije nožem, gotovo odsekao mali prst na levoj šaci, a njegovi saborci tvrde da će "nastaviti sa sakaćenjem".

Intervenisala je ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja, ali on odbija odlazak u bolnicu pa mu je dežurna ekipa sanirala povredu.

"Učinio sam to zbog sina koji je na Košarama, na granici SRJ i Albanije, proveo 16 meseci", rekao je Milenković.

Deset čelnika Udruženja boraca ratova u SFRJ iz Srbije četvrti dan štrajkuje glađu tražeći isplatu ratnih dnevnica i rešavanje statusa boraca i njihovih porodica, posebno porodica palih boraca.

Njih je i juče posetila ekipa Doma zdravlja i konstatovala pogoršanje zdravstvenog stanja.

Posetio ih je i vladika valjevski Milutin Knežević, koji ih je pozvao da okončaju protest i obećao da će učiniti sve kako bi ih primili najviši predstavnici vlasti.

Štrajkači poručuju da protest nastavljaju do ispunjenja zahteva.


#   Vlasotince   štrajk   borci   Valjevo   Nebojša Milenković   protest   Udruženja boraca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima