Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vladika posetio borce štrajkače glađu

rssBookmark and Share

Leskovac 12.01.2014. Blic

Trećeg dana štrajka glađu predstavnike Saveza udruženja boraca Srbije (1990-1999), u prostorijama valjevskog Udruženja, posetio je episkop valjevski Milutin.

Vladika posetio borce štrajkače glađu

Vladika im je pružio duhovnu podršku i pozvao ih da prekinu štrajk, ali su predstavnici ratnih veterana iz Vlasotinca, Ivanjice, Kruševca, Kraljeva, Čačka, Niša, Leskovca, Vrnjačke Banje i Valjeva poručili da će protest prekinuti ukoliko dođe do njihovog sastanka sa predstavnicima državnog vrha.

Oni štrajkuju glađu zbog, kako su naveli, neispunjenih obećanja predsednika Tomislava Nikolića da će se lično zalagati za rešavanje problema boraca i njihovih porodica. Boračka udruženja traže isplatu ratnih dnevnica, oko 300 miliona dinara, kao i donošenje zakona koji će regulisati zaštitu boraca i njihovih porodica.

- Odlučili smo da štrajkujemo “do kraja”, umorni od izneverenih obećenja. Nadamo se reakcijama državnih vlasti. O svemu smo spremni da pregovaramo, izuzev o zdravstvenim legitimacijama. To izričito zahtevamo jer to nije nikakav trošak za državu, a borci jednostavno moraju da se leče - kaže predsednik valjevskog Udruženja boraca Ljubomir Bradić.

- Vapaj ovih ljudi treba da čuje država, ali i svi hrišćani. Štrajk glađu ugrožava ljudsko zdravlje, koje je dar od Boga, i prema njemu niko ne sme da ostane ravnodušan. Nisam došao da vas ubeđujem, tek da malo probudimo savest društva jer vi ste branili srpsku zemlju, porodicu i slobodu koju svi mi uživamo - rekao je borcima vladika Milutin.

 


#   Leskovac   Vlasotince   štrajk   borci   Valjevo   episkop   štrajk glađu   Udruženja boraca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima