Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Владика посетио борце штрајкаче глађу

rssBookmark and Share

Лесковац 12.01.2014. Blic

Трећег дана штрајка глађу представнике Савеза удружења бораца Србије (1990-1999), у просторијама ваљевског Удружења, посетио је епископ ваљевски Милутин.

Владика посетио борце штрајкаче глађу

Владика им је пружио духовну подршку и позвао их да прекину штрајк, али су представници ратних ветерана из Власотинца, Ивањице, Крушевца, Краљева, Чачка, Ниша, Лесковца, Врњачке Бање и Ваљева поручили да ће протест прекинути уколико дође до њиховог састанка са представницима државног врха.

Они штрајкују глађу због, како су навели, неиспуњених обећања председника Томислава Николића да ће се лично залагати за решавање проблема бораца и њихових породица. Борачка удружења траже исплату ратних дневница, око 300 милиона динара, као и доношење закона који ће регулисати заштиту бораца и њихових породица.

- Одлучили смо да штрајкујемо “до краја”, уморни од изневерених обећења. Надамо се реакцијама државних власти. О свему смо спремни да преговарамо, изузев о здравственим легитимацијама. То изричито захтевамо јер то није никакав трошак за државу, а борци једноставно морају да се лече - каже председник ваљевског Удружења бораца Љубомир Брадић.

- Вапај ових људи треба да чује држава, али и сви хришћани. Штрајк глађу угрожава људско здравље, које је дар од Бога, и према њему нико не сме да остане равнодушан. Нисам дошао да вас убеђујем, тек да мало пробудимо савест друштва јер ви сте бранили српску земљу, породицу и слободу коју сви ми уживамо - рекао је борцима владика Милутин.

 


#   Лесковац   Власотинце   штрајк   борци   Ваљево   епископ   штрајк глађу   Удружења бораца
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима