Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Одсекао себи прст у знак протеста

rssBookmark and Share

Власотинце 12.01.2014. Бета

Ратни ветеран Небојша Миленковић одсекао себи прст на руци током штајка глађу у Ваљеву због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца.

Учинио сам то због сина који је на Кошарама провео 16 месеци, рекао Миленковић.

Одсекао себи прст у знак протеста

Један од ратних ветерана, који у Ваљеву штрајкују глађу због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца, одсекао је прст на руци, преноси Бета.

Небојша Миленковић (57) из Власотинца учинио је то око три часа у просторијама удружења бораца ратова на простору бивше Југославије 1990-1999, што остали штрајкачи, како су рекли, "нису очекивали".

Миленковић је, највероватније ножем, готово одсекао мали прст на левој шаци, а његови саборци тврде да ће "наставити са сакаћењем".

Интервенисала је екипа Хитне помоћи Дома здравља, али он одбија одлазак у болницу па му је дежурна екипа санирала повреду.

"Учинио сам то због сина који је на Кошарама, на граници СРЈ и Албаније, провео 16 месеци", рекао је Миленковић.

Десет челника Удружења бораца ратова у СФРЈ из Србије четврти дан штрајкује глађу тражећи исплату ратних дневница и решавање статуса бораца и њихових породица, посебно породица палих бораца.

Њих је и јуче посетила екипа Дома здравља и констатовала погоршање здравственог стања.

Посетио их је и владика ваљевски Милутин Кнежевић, који их је позвао да окончају протест и обећао да ће учинити све како би их примили највиши представници власти.

Штрајкачи поручују да протест настављају до испуњења захтева.


#   Власотинце   штрајк   борци   Ваљево   Небојша Миленковић   протест   Удружења бораца
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима