Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Повређеном ратном ветерану ампутиран прст

rssBookmark and Share

Власотинце 13.01.2014. Beta

Повређеном ратном ветерану који штрајкује глађу због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца, данас је ампутиран прст у ваљевској болници.

Повређеном ратном ветерану ампутиран прст

Како је објављено на сајту Удружења бораца ратова на простору СФРЈ од 1990. до 1999. године, Небојши Миленковићу (57) из Власотинца, је мали прст леве шаке, који је он јуче готово одсекао, ампутиран данас у ваљевској болници, где је отишао тек пошто је медијима дао изјаву.

"Крварио сам на ратиштима, моји другови су обесправљени, болесни, ојађени, крварићу сваки дан док нас не прими неко из државног врха Србије", пренета је изјава Миленковића.

Такође је саопштено да је ваљевска полиција "коректно узела изјаву од Миленковића коју је он дао пред свим учесницима штрајка глађу, а снимљено је и место где је он себи одсекао прст".

Наводи се да је полицији предата копија изјаве свих штрајкача о томе да су својевољно ступили у штрајк глађу. У Ваљеву пети дан штрајкује десет вођа ратних ветерана из неколико градова у Србији, који најављују да ће истрајати у својим захтевима.

Ратни ветерани из 90-их траже исплату ратних дневница.

Борцима држава дугује 300 милиона динара на име неисплаћених ратних дневница, што, према речима штрајкача, није превише за државу.


#   полиција   Власотинце   штрајк   борци   штрајк глађу   Удружења бораца
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима