Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Povređenom ratnom veteranu amputiran prst

rssBookmark and Share

Vlasotince 13.01.2014. Beta

Povređenom ratnom veteranu koji štrajkuje glađu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica i nerešavanja statusa boraca, danas je amputiran prst u valjevskoj bolnici.

Povređenom ratnom veteranu amputiran prst

Kako je objavljeno na sajtu Udruženja boraca ratova na prostoru SFRJ od 1990. do 1999. godine, Nebojši Milenkoviću (57) iz Vlasotinca, je mali prst leve šake, koji je on juče gotovo odsekao, amputiran danas u valjevskoj bolnici, gde je otišao tek pošto je medijima dao izjavu.

"Krvario sam na ratištima, moji drugovi su obespravljeni, bolesni, ojađeni, krvariću svaki dan dok nas ne primi neko iz državnog vrha Srbije", preneta je izjava Milenkovića.

Takođe je saopšteno da je valjevska policija "korektno uzela izjavu od Milenkovića koju je on dao pred svim učesnicima štrajka glađu, a snimljeno je i mesto gde je on sebi odsekao prst".

Navodi se da je policiji predata kopija izjave svih štrajkača o tome da su svojevoljno stupili u štrajk glađu. U Valjevu peti dan štrajkuje deset vođa ratnih veterana iz nekoliko gradova u Srbiji, koji najavljuju da će istrajati u svojim zahtevima.

Ratni veterani iz 90-ih traže isplatu ratnih dnevnica.

Borcima država duguje 300 miliona dinara na ime neisplaćenih ratnih dnevnica, što, prema rečima štrajkača, nije previše za državu.


#   policija   Vlasotince   štrajk   borci   štrajk glađu   Udruženja boraca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima