Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претио да ће се заклати због љубави!

rssBookmark and Share

01.04.2013. Izvor: Telegraf

- Убићу се, заклаћу се, избошћу се - викао је Нишлија З. П. (51), који се забарикадирао у својој радњи на Цветној пијаци. Тек након једночасовних преговора, пристао је да изађе

Претио да ће се заклати због љубави!

Полицијски преговарач је после једночасовног убеђивања успео да од самоубиства одврати Нишлију З. П. (51), који је претио да ће се заклати.

З. П. се забарикадирао у својој радњи на нишкој Цветној пијаци и претио да ће се убити скалпелом, па су остали продавци, када су схватили да је ђаво однео шалу, позвали полицију. Међутим, очајни човек је и после доласка органа реда одбијао да изађе из радње, претећи да ће извршити самоубиство ако неко покуша на силу да уђе. Како сазнајемо у полицији, повод за покушај самоубиства је неузвраћена љубав.

Продавци на Цветној пијаци кажу да се З. П. целог дана чудно понашао, али да нико није слутио шта му је на памети.

- Казао нам је да је попио неке лекове, да је очајан, а онда је почео да пије “пелинковац”. Док је са њим у радњи била његова радница, изгледало је да је све у реду. Међутим, када је жена изашла да попуши цигарету, почео је да набацује робу из радње на врата, док их потпуно није затворио. Вриштао је из радње: “Убићу се, заклаћу се, избошћу се” – прича један од продаваца који је присуствовао драми.

Он додаје да су га озбиљно схватили, јер су знали да у радњи има скалпел којим сече мушеме за продају.

- Покушавали смо да га смиримо, али узалуд, те смо позвали полицију. Људи су брзо дошли, али он није одустајао од своје намере. Полицијски преговарач је дошао до врата, разговарао је са њим више од сат времена док није изашао. Све време је тражио неку жену, па претпостављамо да је она разлог за његов покушај самоубиства – додао је он.

Да је неузвраћена љубав разлог за овај очајнички чин потврђује и нишка полиција.

- Када смо стигли на пијацу, тај човек се и даље налазио у својој радњи. Одбијао је да отвори врата, па смо, плашећи се да ће своју намеру остварити, позвали преговарача. Једино је њему дозволио да приђе вратима. Све време је говорио да хоће да разговара са неком женом, са којом је, како смо сазнали, доскора био у љубавној вези. Међутим, због њене безбедности, с обзиром на то да је био наоружан, нисмо ни покушавали да је доведемо. Преговарач је успео да га убеди да одбаци скалпел и изађе, па се све завршило без последица – каже наш саговорник.

Несрећног човека преузела је Хитна помоћ, и он је пребачен на Клинику за ментално здравље ради посматрања, након чега ће бити одлучено да ли постоји потреба да извесно време буде збринут у Психијатријској болници у Горњој Топоници ради стабилизације психичког стања.


#   Хитна помоћ   покушај самоубиства
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима