Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претучени посланик: Сломили ми ребро, па ми подмећу „кору банане“

rssBookmark and Share

24.03.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Три младића су ме тукла и од силине удараца сам пао. Од полиције захтевам да истражи ко ме је напао, а напомињем да на степеницама није било коре од банане.

Претучени посланик: Сломили ми ребро, па ми подмећу „кору банане“

Гурали су ме и тукли око 10 минута

Овако за „Блиц“ почиње причу посланик странке Заједно за Србију (ЗЗС) Благоје Брадић (60). Он је претучен у суботу у Нишу после скупа и свечане вечере Покрета социјалиста Александра Вулина.

Посланик Заједно за Србију био је гост на скупу, а потом и на вечери у ресторану који је у склопу Нишког универзитета. Овај ресторан је затвореног типа, а на вечери су били искључиво чланови Покрета социјалиста и њихови гости. Брадић, који је опозициони посланик, нападнут је после разговора с Вулином на степеницама, када је напуштао ресторан.

- Тачно је да су ме напала три млађа мушкарца. Напали су ме на степеницама. Задобио сам више удараца од којих сам пао - прича за „Блиц“ шездесетогодишњи посланик.

Он је случај исто вече пријавио полицији.

- У судској медицини је утврђено да сам задобио повреде које одговарају ударцима и паду. Од полиције захтевам да брзо и ефикасно истражи ко ме је и зашто напао, и напомињем да на степеницама није било никакве коре од банане - поручује Брадић.

На овај начин је хтео да прекине спекулације из полиције по којима је несрећни посланик сам пао јер је био пијан,

Брадић који је после пребијања у лошем психофизичком стању треба да иде и на рендгенско снимање јер му је у судској медицини напоменуто „да изгледа има и напрснуто ребро”.

Он не може да прецизира колико је батињање трајало и претпоставља да су га младићи тукли око десетак минута.

Кору од банане измислио Шешељ

„Кора од банане” као фактор у српској политици први пут се појавила јула 1997. године. Тада је, наиме, Петар Панић, телохранитељ Војислава Шешеља, претукао адвоката Николу Баровића, након емисије “Тет-а-тет” на БК телевизији, током које је Баровић, испровоциран увредама лидера СРС, Шешеља полио водом. Шешељ је потом тврдио да Баровића нико није тукао, већ се „оклизнуо на кору од банане”.

Јуче се и званично огласила странка Заједно за Србију.

- Поводом физичког напада којем је у суботу увече у Нишу био изложен народни посланик Благоје Брадић, Заједно за Србију захтева од надлежних државних органа да утврде ко су нападачи и да према њима предузме законом прописане мере - наводи се у саопштењу.

Ни јуче није било могуће добити одговоре из Вулиновог Покрета социјалиста о нападу на посланика, као ни ко су били младићи који су претукли шездесетогодишњег Брадића. Јуче се није огласила ни полиција и није познато да ли се покренута истрага о случају пребијања.


#   полиција   туча   Покрет Социјалиста   истрага   повреде   политика   Благоје Брадић   ПУ Ниш   Војислава Шешељ   изјава   Заједно за Србију   Бановина ресторан
@ZajednoZaSrbiju @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима