Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pretučeni poslanik: Slomili mi rebro, pa mi podmeću „koru banane“

rssBookmark and Share

24.03.2015. Blic, Južna Srbija Info

Tri mladića su me tukla i od siline udaraca sam pao. Od policije zahtevam da istraži ko me je napao, a napominjem da na stepenicama nije bilo kore od banane.

Pretučeni poslanik: Slomili mi rebro, pa mi podmeću „koru banane“

Gurali su me i tukli oko 10 minuta

Ovako za „Blic“ počinje priču poslanik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Blagoje Bradić (60). On je pretučen u subotu u Nišu posle skupa i svečane večere Pokreta socijalista Aleksandra Vulina.

Poslanik Zajedno za Srbiju bio je gost na skupu, a potom i na večeri u restoranu koji je u sklopu Niškog univerziteta. Ovaj restoran je zatvorenog tipa, a na večeri su bili isključivo članovi Pokreta socijalista i njihovi gosti. Bradić, koji je opozicioni poslanik, napadnut je posle razgovora s Vulinom na stepenicama, kada je napuštao restoran.

- Tačno je da su me napala tri mlađa muškarca. Napali su me na stepenicama. Zadobio sam više udaraca od kojih sam pao - priča za „Blic“ šezdesetogodišnji poslanik.

On je slučaj isto veče prijavio policiji.

- U sudskoj medicini je utvrđeno da sam zadobio povrede koje odgovaraju udarcima i padu. Od policije zahtevam da brzo i efikasno istraži ko me je i zašto napao, i napominjem da na stepenicama nije bilo nikakve kore od banane - poručuje Bradić.

Na ovaj način je hteo da prekine spekulacije iz policije po kojima je nesrećni poslanik sam pao jer je bio pijan,

Bradić koji je posle prebijanja u lošem psihofizičkom stanju treba da ide i na rendgensko snimanje jer mu je u sudskoj medicini napomenuto „da izgleda ima i naprsnuto rebro”.

On ne može da precizira koliko je batinjanje trajalo i pretpostavlja da su ga mladići tukli oko desetak minuta.

Koru od banane izmislio Šešelj

„Kora od banane” kao faktor u srpskoj politici prvi put se pojavila jula 1997. godine. Tada je, naime, Petar Panić, telohranitelj Vojislava Šešelja, pretukao advokata Nikolu Barovića, nakon emisije “Tet-a-tet” na BK televiziji, tokom koje je Barović, isprovociran uvredama lidera SRS, Šešelja polio vodom. Šešelj je potom tvrdio da Barovića niko nije tukao, već se „okliznuo na koru od banane”.

Juče se i zvanično oglasila stranka Zajedno za Srbiju.

- Povodom fizičkog napada kojem je u subotu uveče u Nišu bio izložen narodni poslanik Blagoje Bradić, Zajedno za Srbiju zahteva od nadležnih državnih organa da utvrde ko su napadači i da prema njima preduzme zakonom propisane mere - navodi se u saopštenju.

Ni juče nije bilo moguće dobiti odgovore iz Vulinovog Pokreta socijalista o napadu na poslanika, kao ni ko su bili mladići koji su pretukli šezdesetogodišnjeg Bradića. Juče se nije oglasila ni policija i nije poznato da li se pokrenuta istraga o slučaju prebijanja.


#   policija   tuča   Pokret Socijalista   istraga   povrede   politika   Blagoje Bradić   PU Niš   Vojislava Šešelj   izjava   Zajedno za Srbiju   Banovina restoran
@ZajednoZaSrbiju @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima