Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Професорки поломио кук због кеца

rssBookmark and Share

26.06.2012. Izvor : Agencija BETA |

Ученик првог разреда гимназије "Јован Скерлић" у Владичином Хану А.С. (15) осумњичен је да је ногом ударио у леђа професорку матеметике, која је при паду поломила куки.

Професорки поломио кук због кеца

А.К. је професорки Тикици Илић (59), како се претпоставља, нанео тешке повреде због јединице из математике.

"А.К. је осумњичен за наношење тешке телесне повреде, поступак је у току и против њега ће бити поднета кривична пријава, а биће укључен и Центар за социјални рад у Владичином Хану", казао је портпарол полиције у Врању Драган Стаменковић.

Професорки математике Тикици Илић (59) уграђен је у понедељак вештачки кук на Ортопедији Клиничког центра у Нишу.

"Видела сам да ме је пратио. Једног момента се изгубио из мог видокруга, али сам пет минута касније осетила јак ударац ногом у пределу бубруга, пала сам и поломила кук. Повредила сам и десну руку. Страшно се осећам. Са ученицима имам коректне односе, а њему сам дан раније покушала да поправим јединицу, али није знао одговор ни на једно питање", испричала је професорка.

Напад на професрку десио се 22. јуна у преподневним сатима, 500 метара од школе.

"Само пола сата раније ученик је био са оцем код директора школе. Убеђивали су га да ја наводно намерно нећу да му поправим јединицу. Одбила сам потом да насамо разговарам са оцем ученика", додала је професорка, која је изашла са интензивне неге.

Директор гимназије Ивица Марковић је рекао да сличан случај у тој школи са око 300 ученика није забележен и да је А.С. искључен из школе после тог инцидента.

А.С. је имао неколико јединица и био је пред исклучењем због 222 неопавдана изостанака, али није показивао агресивност.

Наставничко веће је осудило напад на нашу колегиницу, а ученика смо исклучили из школе, не због напада јер се то десило ван школе, него због неоправданих изостанака са часова", казао је директор Марковић.

Он је додао да је професорка Илић добар колега и да никада није имала проблема са ученицима.


#   Драган Стаменковић   кривична пријава   Ивица Марковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима