Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухпшени због шверцовања цигарета са Косова

rssBookmark and Share

21.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Због недозвољене трговине цигаретама полиција у Врању је ухапсила је слободе Бујановчане Иљира С. (1973) и Ријада Р. (1982), док се за Хакијом С. и Скендером С. трага, јер су у бекству.

Ухпшени због шверцовања цигарета са Косова
Драган Стаменковић, портпарол полицијске управе у Врању каже да је против њих Основном тужилаштву у Врању поднета кривична пријава због постојања основане сумње да су извршили кривично дело недозвољена трговина.

"Осумњичени су на подручју Косова и Метохије, без овлашћења за бављење том делатности, набавили 5.960 боксова цигарета "Слим Мерлин" и "Слим Еве" са акцизним маркицама такозване Републике Косово, укупне вредности од преко осам милиона динара", каже Стаменковић.

Он је објаснио да су ове цигарете пронађене ускладиштене у помоћном објекту Ријада Р. у селу Кончуљ и да су биле намењене даљој продаји на подручју Републике Србије, по знатно већим ценама, чиме би себи прибавили противправну имовинску корист.

Портпарол ПУ у Врању је, такође, рекао да је ово била једна у низу акција на сузбијању кријумчарења акцизе робе коју на југу Србије, посебно у Зони копнене безбедности, координирано воде припадници Министарства унутрашњих послова и Полицијске управе у Врању.


#   Драган Стаменковић   кривична пријава   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима