Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Деца повређена када се на њих срушио зид висок два метра

rssBookmark and Share

Прокупље 24.06.2014. Јужна Србија Инфо, Блиц

Три дечака старости 12 година П. Ђ., Ф. Ч. и Ј. С. задобили су теже и лакше повреде, када се на њих срушио потпорни зид у Балканској улици у Прокупљу, висине око два метра. Незгода се десила синоћ нешто после 21 сат.

ф: Љубиша Митић
ф: Љубиша Митић

Три дечака стара дванаест година тешко су повређена у Прокупљу када је на њих пао зид, висок око два метра изјавила је данас портпаролка општибе болнице ''Др Алекса Савић'' у прокупљу Марија Деспотовић.

- Најтеже повређени Филип.Ч је са тешким телесним повредама у виду прелома потколенице, у пределу склочног зглоба колима хитне медицинске помоћи превежен на дечијој хирушкој клиници у Нишу, казала је Деспотовић.

Остала два дечака задржана су на лечење у болници у Прокупљу и њихово стање стално прате лекари специјалисти.

Повређени малишани су се играли жмурке, када се изненада обрушио зид који дели приватну кућу са двориштем цркве свети Прокопије у Прокупљу.

Малишани су колима Хитне службе прокупачког Дома здравља превежени на Одељење ургентне медицине, где им је указана лекарска помоћ и констатоване повреде.

– Око 21 и 30 довежена су три дечака, од којих је са тешким телесним повредама у виду прелома потколенице примљен Ф. Ч. и он је након указане прве лекарске помоћи упућен на даље лечење на Дечију хирургију Клиничко болничког центра у Нишу.

Ј. С. је примљен са површним повредама грудног коша и карлице и он је задржан на Одељење хирургије, док су код П. Ђ. констатоване лаке телесне повреде и малишан је током ноћи пуштен на кућно лечење – рекла је портпарол болнице „др Алекса Савић“ Марија Деспотовић.

Старешина цркве свети Прокопије у Прокупљу Никола Илић, демантује да је црква приликом реконструкције свог зида, оштетила спорни зид који је повредио дечаке.

– Црква нема никакве везе са овим случајем, осим што се незгода десила у нашој близини. Црква је један од најстаријих објеката у граду и има своју канализацију, тако да извођачи који су пре неколико година реновирали наш потпорни зид, никакав контакт нису имали са зидом који је пао и налази се у приватном поседу – прокоментарисао је отац Никола случај.

Становници Блаканске улице још увек са неверицом коментаришу овај несрећан догађај. Према њиховим изјавама, малишани су се највероватније играли жмурке, када се изненада обрушио зид који дели приватну кућу са двориштем цркве свети Прокопије у Прокупљу. Иако је сплет несрећних околности изазвао ову несрећу, житељи ове улице кажу да је за инцидент делимично крива и црква, јер су они пре неколико година реновирали свој зид и зграду у близини, а при томе зид који се сада обрушио пресекли да би се повезали са канализационом мрежом.

– Наводно су рекли да ће они све то после санирати, међутим до дана данашњег ништа нису урадили по том питању – каже човек у чијем се комшилуку десила незгода. Он тврди да је инциденту допринела и неосветљена улица, јер је због проблема неизмирених дуговања општине према ЕПС–у, већ неколико дана у поменутој улици нема уличне расвете.

 


#   Прокупље   ЕПС   Свети Прокопије   црква   Никола Илић   лекари специјалисти   Марија Деспотовић   расвета   потпорни зид
@EPSsnabdevanje @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима