Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deca povređena kada se na njih srušio zid visok dva metra

rssBookmark and Share

Prokuplje 24.06.2014. Južna Srbija Info, Blic

Tri dečaka starosti 12 godina P. Đ., F. Č. i J. S. zadobili su teže i lakše povrede, kada se na njih srušio potporni zid u Balkanskoj ulici u Prokuplju, visine oko dva metra. Nezgoda se desila sinoć nešto posle 21 sat.

f: Ljubiša Mitić
f: Ljubiša Mitić

Tri dečaka stara dvanaest godina teško su povređena u Prokuplju kada je na njih pao zid, visok oko dva metra izjavila je danas portparolka opštibe bolnice ''Dr Aleksa Savić'' u prokuplju Marija Despotović.

- Najteže povređeni Filip.Č je sa teškim telesnim povredama u vidu preloma potkolenice, u predelu skločnog zgloba kolima hitne medicinske pomoći prevežen na dečijoj hiruškoj klinici u Nišu, kazala je Despotović.

Ostala dva dečaka zadržana su na lečenje u bolnici u Prokuplju i njihovo stanje stalno prate lekari specijalisti.

Povređeni mališani su se igrali žmurke, kada se iznenada obrušio zid koji deli privatnu kuću sa dvorištem crkve sveti Prokopije u Prokuplju.

Mališani su kolima Hitne službe prokupačkog Doma zdravlja preveženi na Odeljenje urgentne medicine, gde im je ukazana lekarska pomoć i konstatovane povrede.

– Oko 21 i 30 dovežena su tri dečaka, od kojih je sa teškim telesnim povredama u vidu preloma potkolenice primljen F. Č. i on je nakon ukazane prve lekarske pomoći upućen na dalje lečenje na Dečiju hirurgiju Kliničko bolničkog centra u Nišu.

J. S. je primljen sa površnim povredama grudnog koša i karlice i on je zadržan na Odeljenje hirurgije, dok su kod P. Đ. konstatovane lake telesne povrede i mališan je tokom noći pušten na kućno lečenje – rekla je portparol bolnice „dr Aleksa Savić“ Marija Despotović.

Starešina crkve sveti Prokopije u Prokuplju Nikola Ilić, demantuje da je crkva prilikom rekonstrukcije svog zida, oštetila sporni zid koji je povredio dečake.

– Crkva nema nikakve veze sa ovim slučajem, osim što se nezgoda desila u našoj blizini. Crkva je jedan od najstarijih objekata u gradu i ima svoju kanalizaciju, tako da izvođači koji su pre nekoliko godina renovirali naš potporni zid, nikakav kontakt nisu imali sa zidom koji je pao i nalazi se u privatnom posedu – prokomentarisao je otac Nikola slučaj.

Stanovnici Blakanske ulice još uvek sa nevericom komentarišu ovaj nesrećan događaj. Prema njihovim izjavama, mališani su se najverovatnije igrali žmurke, kada se iznenada obrušio zid koji deli privatnu kuću sa dvorištem crkve sveti Prokopije u Prokuplju. Iako je splet nesrećnih okolnosti izazvao ovu nesreću, žitelji ove ulice kažu da je za incident delimično kriva i crkva, jer su oni pre nekoliko godina renovirali svoj zid i zgradu u blizini, a pri tome zid koji se sada obrušio presekli da bi se povezali sa kanalizacionom mrežom.

– Navodno su rekli da će oni sve to posle sanirati, međutim do dana današnjeg ništa nisu uradili po tom pitanju – kaže čovek u čijem se komšiluku desila nezgoda. On tvrdi da je incidentu doprinela i neosvetljena ulica, jer je zbog problema neizmirenih dugovanja opštine prema EPS–u, već nekoliko dana u pomenutoj ulici nema ulične rasvete.

 


#   Prokuplje   EPS   Sveti Prokopije   crkva   Nikola Ilić   lekari specijalisti   Marija Despotović   rasveta   potporni zid
@EPSsnabdevanje @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima