Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За три месеца 47 несрећа

rssBookmark and Share

07.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

На подручију Топличког округа у последња три месеца ове године догодило се 47 саобраћајних несрећа, од којих је 24 било са настрадалим лицима, а у 23 несреће начињена је материјална штета, без повређених лица, изјавила је данас портпарол полицијске управе у Прокупљу Тамара Коцић.

За три месеца 47 несрећа

Упоређујући стање безбедности саобраћаја, у овој години у односу на претходну Коцић каже да је дошло је до смањења укупног броја саобраћајних незгода за 14,55 одсто, док је број саобраћајних незгода у којима има настрадалих смањен за 36,84 посто, а број саобраћајних незгода у којима је настала материјална штета повећао се за 35,29 одсто.

Она је казала да статистички показатељи указују да у саобраћајним незгодама на подручију Топличког округа, у категоријама возача, страдају возачи млађих генерација а да су узрочници, у великом проценту, неприлагођена брзина условима и стању пута.

"Од почетка ове године према 275 возача под дејством алкохола су предузете одговарајуће мере прекршајног прогона. Према 89 возача је предузета мера задржавања у службеним просторијама због вожње у стању потпуне алкохолисаности", казала је Коцићева.

Коцићева је истакла да анализом стања безбедности саобраћаја последињих дана, у условима екстремно високих температура на подручију Топличког округа није примећено повећање саобраћајних незгода.


#   саобраћајна незгода   материјална штета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима