Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za tri meseca 47 nesreća

rssBookmark and Share

07.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Na područiju Topličkog okruga u poslednja tri meseca ove godine dogodilo se 47 saobraćajnih nesreća, od kojih je 24 bilo sa nastradalim licima, a u 23 nesreće načinjena je materijalna šteta, bez povređenih lica, izjavila je danas portparol policijske uprave u Prokuplju Tamara Kocić.

Za tri meseca 47 nesreća

Upoređujući stanje bezbednosti saobraćaja, u ovoj godini u odnosu na prethodnu Kocić kaže da je došlo je do smanjenja ukupnog broja saobraćajnih nezgoda za 14,55 odsto, dok je broj saobraćajnih nezgoda u kojima ima nastradalih smanjen za 36,84 posto, a broj saobraćajnih nezgoda u kojima je nastala materijalna šteta povećao se za 35,29 odsto.

Ona je kazala da statistički pokazatelji ukazuju da u saobraćajnim nezgodama na područiju Topličkog okruga, u kategorijama vozača, stradaju vozači mlađih generacija a da su uzročnici, u velikom procentu, neprilagođena brzina uslovima i stanju puta.

"Od početka ove godine prema 275 vozača pod dejstvom alkohola su preduzete odgovarajuće mere prekršajnog progona. Prema 89 vozača je preduzeta mera zadržavanja u službenim prostorijama zbog vožnje u stanju potpune alkoholisanosti", kazala je Kocićeva.

Kocićeva je istakla da analizom stanja bezbednosti saobraćaja posledinjih dana, u uslovima ekstremno visokih temperatura na područiju Topličkog okruga nije primećeno povećanje saobraćajnih nezgoda.


#   saobraćajna nezgoda   materijalna šteta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima