Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заплењено 200 килограма дувана

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2014. Танјуг

Цариници су јутрос запленили су у камиону бугарских таблица преко 200 килограма резаног дувана, код наплатне рампе Наис.

Заплењено 200 килограма дувана

Покушај кријумчарења је спречен захваљујући дубинској царинској контроли која је вршена на аутопуту Београд - Ниш у близини наплатне рампе Наис, саопштила је Управа царина.

Цариници су зауставили камион београдских регистарских ознака којим је управљао српски држављанин, запослен у курирској служби за коју је превозио робу.

На питање шта има да пријави за ванредну царинску контролу, одговорио је да се сва роба налази у врећама и пакетима и да је превози из Београда у Ниш.

Контролом товарног дела камиона, цариници су открили да се у једној од кутија налази резани дуван за који возач није имао никакву пратећу документацију.

Обзиром да је на путу немогуће извршити детаљну контролу, камион је спроведен до царинарнице Ниш где је извршен детаљан преглед товара.

Испоставило се да се у товару налази 80 кеса и једна кутија резаног дувана, укупне тежине 227 килограма, што је привремено задржано до окончања прекршајног поступка.

Иначе, резани дуван у централну Србију стиже илегалним каналима из Црне Горе, са Косова, Босне и Херцеговине и то у мањим количинама за домаће тржиште, а у много већим количинама за препродају у земљама ЕУ.

Главни разлог за кријумчарење дувана и цигарета је огроман профит који се остварује на разлици у цени.

Цариници су пооштрили контролу да би спречили тај вид нелегалне трговине и све чешће илегалне товаре дувана и цигарета откривају у такозваним "дубинским" контролама на путевима у унутрашњости земље.

То значи да кријумчари нису избегли контролу ако су успели да пређу границу, јер увек постоји могућност да их пресретне једна од мобилних екипа Управе царина које покривају целу територију Србије, наводи се у саопштењу.


#   Ниш   Београд   царина   Управа царина   дуван   резани дуван
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима