Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

КЦ Ниш: “Нема места нетачним и сензационалним текстовима и насловима“

rssBookmark and Share

Ниш 10.09.2015.

Поводом текста објављеног у листу “Блиц”, од 10.9.2015.г. о постојању грешке приликом давања плазме пацијенту хоспитализованом на Клиници за гастроентерологију, директор Клинике за гастроентерологију проф. др Александар Нагорни је дао изјаву

КЦ Ниш: “Нема места нетачним и сензационалним текстовима и насловима“

Пацијент В.В. је хоспитализован на Клиници за гастроентерологију 28.7.2015 због погоршања основне болести.

Наиме, 2007. г. је биопсијом јетре постављена дијагноза фиброзе јетре. У међувремену је у два наврата лечен на ВМА.

Догађај који се помиње се десио 8.августа 2015.г, а не пре два дана како се наводи у тексту. Након тог немилог догађаја, трансфузиолози и гастроентеролози су свакодневно пратили стање пацијента и његове виталне параметре.

Седам дана након примања трансфузије пацијент је развио бронхопнеумонију, која је санирана. По мишљењу пнеумофтизиолога није могуће да пацијент развије бронхопнеумонију због ординирања плазме друге крвне групе.

Иначе, поменути пацијент је због природе болести и даље на лечењу на Клиници за гастроентерологију КЦ Ниш и за све време хоспитализације има максималну негу и адекватну терапију. Ниједног тренутка током лечења пацијент није био витално угрожен.

Завод за трансфузију крви није организациона јединица Клиничког центра. Директор Клиничког центра проф. др Зоран Радовановић је наложио унутрашњи стручни надзор и наредио свим директорима Клиникама да стриктно воде рачуна о пријему и ординирању материјалапреузетих из других установа.

Клинички центар Ниш има одличну сарадњу са Министраством здравља Републике Србије по чијем налогу се здравствена инспекција већ налази на Клиници за гастроентерологију и о чијем налазу ће јавност бити обавештена. У време када Министраство Здравља Републике Србије и Клинички центар Ниш све чине како би се побољшали услови лечења пацијената, сматрамо да нема места нетачним и сензационалним текстовима и насловима.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   Зоран Радовановић   Клинички центар   Клиника за Гастроентерологију   Завод за трансфузију крви   Александар Нагорни
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима