Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

KC Niš: “Nema mesta netačnim i senzacionalnim tekstovima i naslovima“

rssBookmark and Share

Niš 10.09.2015.

Povodom teksta objavljenog u listu “Blic”, od 10.9.2015.g. o postojanju greške prilikom davanja plazme pacijentu hospitalizovanom na Klinici za gastroenterologiju, direktor Klinike za gastroenterologiju prof. dr Aleksandar Nagorni je dao izjavu

KC Niš: “Nema mesta netačnim i senzacionalnim tekstovima i naslovima“

Pacijent V.V. je hospitalizovan na Klinici za gastroenterologiju 28.7.2015 zbog pogoršanja osnovne bolesti.

Naime, 2007. g. je biopsijom jetre postavljena dijagnoza fibroze jetre. U međuvremenu je u dva navrata lečen na VMA.

Događaj koji se pominje se desio 8.avgusta 2015.g, a ne pre dva dana kako se navodi u tekstu. Nakon tog nemilog događaja, transfuziolozi i gastroenterolozi su svakodnevno pratili stanje pacijenta i njegove vitalne parametre.

Sedam dana nakon primanja transfuzije pacijent je razvio bronhopneumoniju, koja je sanirana. Po mišljenju pneumoftiziologa nije moguće da pacijent razvije bronhopneumoniju zbog ordiniranja plazme druge krvne grupe.

Inače, pomenuti pacijent je zbog prirode bolesti i dalje na lečenju na Klinici za gastroenterologiju KC Niš i za sve vreme hospitalizacije ima maksimalnu negu i adekvatnu terapiju. Nijednog trenutka tokom lečenja pacijent nije bio vitalno ugrožen.

Zavod za transfuziju krvi nije organizaciona jedinica Kliničkog centra. Direktor Kliničkog centra prof. dr Zoran Radovanović je naložio unutrašnji stručni nadzor i naredio svim direktorima Klinikama da striktno vode računa o prijemu i ordiniranju materijalapreuzetih iz drugih ustanova.

Klinički centar Niš ima odličnu saradnju sa Ministrastvom zdravlja Republike Srbije po čijem nalogu se zdravstvena inspekcija već nalazi na Klinici za gastroenterologiju i o čijem nalazu će javnost biti obaveštena. U vreme kada Ministrastvo Zdravlja Republike Srbije i Klinički centar Niš sve čine kako bi se poboljšali uslovi lečenja pacijenata, smatramo da nema mesta netačnim i senzacionalnim tekstovima i naslovima.


#   Niš   Klinički centar Niš   Zoran Radovanović   Klinički centar   Klinika za Gastroenterologiju   Zavod za transfuziju krvi   Aleksandar Nagorni
@tigerzoki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima