Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Михајловићева: Препуцавања показују да Град Ниш и пословодство нишког аеродрома нису способни да управљају овим предузећем

rssBookmark and Share

Ниш 04.05.2018. Јужна Србија Инфо

„Препуцавање пословодства аеродрома у Нишу и челника овог града директно угрожава функционисање аеродрома, угрожава грађане и безбедност. Њихова неспособност показује да су спремни чак и да доведу у питање одвијање авио-саобраћаја у Нишу“, истакла је Михајловићева.

Михајловићева: Препуцавања показују да Град Ниш и пословодство нишког аеродрома нису способни да управљају овим предузећем

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је јучерашњи „фејк њуз“ да Влада Србије није одобрила продужетак уговора за 36 радника на нишком аеродрому најбољи доказ да ни град Ниш ни пословодство аеродрома нису способни да управљају овим, за Србију стратешки важним, предузећем.

Потпредседница Владе додаје да је њу изненадило то што ни град Ниш ни пословодство аеродрома нису одреаговали на информацију која је изашла у јавност, да радници задужени за безбедност не могу или неће да обављају свој посао, што директно угрожава безбедност аеродрома.

„То директно угрожава безбедност путника који треба да полете с овог аеродрома или слете у Ниш и представља узнемиравање јавности“, истиче Михајловићева.

Она истиче да, уколико је град Ниш заиста способан да управља аеродромом који је градско јавно предузеће, онда им комисија Владе Србије која одобрава нова запошљавања није потребна, већ могу једноставно прерасподелом запослених у градској администрацији да реше питање 36 радника аеродрома.

 

 


#   Ниш   саобраћај   Зорана Михајловић   седница Владе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима