Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напредњаци предложили за директора ТОН-а кандидата за кога нису сигурни да ли испуњава услове

rssBookmark and Share

15.12.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

На састанку ГрО Српске напредне странке, актуелни председник СО Палилула Адријана Анастасов предложена је већином гласова, Одбору за именовање, као кандидат за директора Туристичке организације Ниш, иако нико није сасвим сигуран да ли она испуњава услове, тачније да ли има радно искуство потребно за обављање тог руководећег места.

Напредњаци предложили за директора ТОН-а кандидата за кога нису сигурни да ли испуњава услове

На сатанку ГрО СНС-а одржаном прошлог уторака, 12. децембра, поред осталог, напредњаци су "бодовали" три предложена кандидата, актуелног директора ТОН-а Уроша Парлића коме истиче мандат и који је добио 24 гласа својих страначких колега, Адријану Анастасов за коју је гласало 27 и Јурицу Станковића, са 4 гласа.

Најновија вест: Како незванично сазнајемо, ресорно министарство није подржало предлог кандидата СНС-а... чека се званичан допис.

Интересантно да је СНС овај пут "измислио" нови "демократски" начин гласања за 2 од 3 кандидата (а бирао се само један) што је до сада незабелезено. Стиче се утисак да се ужурбано тражио нови кандидат, без предходне провере да ли испуњава услове, а реакције долазе тек након примедбе Одбора за именовање и отварања питања и различитог тумачења Закона, где се стаж председника Скупштине Општине тумачи као радни руководећи стаж (спорно Закону?), а да сама Градска општина, није ни орган локалне самоуоправе?

Према Закону о туризму, за место директора ТО потребно је радно искуство од 7 година, од чега најмање 5 година на руководећим пословима, а то је један је од услова, који по некима, кандидат са највише гласова напредњака не испуњава, према акуелном закону.

Закон је ту изричит, функција није руководеће место!

Међутим, у пракси не би било први пут, да се у Нишу на неко руководеће место "постави" кандидат без потребног радног стажа и поред негативног мишљења ресорног министарства.

Познат је пример директора Дома ученика у Нишу, који је и поред неиспуњавања услова и негативног мишљења министарства, ипак добио фотељу у тој установи.

Очигледно се све, као и увек "врти" око политике, а за неке познаваоце прилика у граду на Нишави, најновије дешавање је покушај повратка "тврде"  струје међу нишке напредњаке и ширење њиховог утицаја.


#   СНС     Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   Министарство локалне самоуправе   Одбор за именовање   Адриана Анастасов   Градска општина
@sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима