Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Без промене регистарских таблица након девет година

rssBookmark and Share

02.01.2020. Јужна Србија Инфо

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић донео је одлуку да се регистарске таблице не мењају након истека рока од девет година од дана издавања, саопштено је из МУП-а.

Без промене регистарских таблица након девет година

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић донео је одлуку да се регистарске таблице не мењају након истека рока од девет година од дана издавања.

Сходно изменама Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила, које је потписао министар, регистарске таблице се неће мењати након поменутог рока, како је то до сада било прописано и што је требало да почне да се примењује од 01.01.2020. године.

Регистарске таблице мораће да се мењају само уколико услед дотрајалости или оштећења постану неупотребљиве, као и у случајевима када возило буде регистровано у другом регистарском подручју, кад се изгубе, украду или буду уништене.

Од данас ће се издавати и саобраћајне дозволе са неограниченим роком важности, а власници возила којима су дозволе издате пре 1. јануара 2020. године, у којима је уписан рок важности, након истека тог рока могу их заменити за нове саобраћајне дозволе које су трајне.

Препоручујемо власницима возила да, ради несметаног коришћења возила у иностранству, након истека важности саобраћајне дозволе исту замене.

Коментара: 0


#   МУП РС   Небојша Стефановић   аутомобили   регистарске таблице
@nesastefanovic @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима