Južna Srbija Info

Bez promene registarskih tablica nakon devet godina

rssBookmark and Share

02.01.2020. Južna Srbija Info

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja, saopšteno je iz MUP-a.

Bez promene registarskih tablica nakon devet godina

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju nakon isteka roka od devet godina od dana izdavanja.

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od 01.01.2020. godine.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Preporučujemo vlasnicima vozila da, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu, nakon isteka važnosti saobraćajne dozvole istu zamene.

Komentara: 0


#   MUP RS   Nebojša Stefanović   automobili   registarske tablice
@nesastefanovic @


 


[ Dodaj komentar ]