Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Несвакидашња слика: Владика Теодосије и градоначелник Ниша у акцији чишћења Старог гробља (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 24.04.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Епископ рашко-призренски и админстратор Еперхије нишке Господин Теодосије и градоначелник Ниша Дарко Булатовић, на иницијативу Епархије нишке у сарадњи са ЈКП "Медиана", ораганизовали су данас на Побусани понедељак, акцију чишћења Старог гробља у Нишу.

Владика и Теодосије и градоначелник Булатовић чисте гробна места, Фото: Јужна Србија
Владика и Теодосије и градоначелник Булатовић чисте гробна места, Фото: Јужна Србија

Старо гробље у Нишу, обрасло растињем, лоцирано практично у ширем центру града, већ деценијама нема своју основну функцију.

Зарасло растиње на гробовима, Фото: Јужна Србија

"Годинама постоје разне иницијативе да се овај "Некрополис-музеј" претвори у меморијални комплес, јер су ту сахрањени многи великани из Ниша и околине, али због нерешених имовинско правних односа и недостатка средстава, тај процес би могао да траје јако дуго", рекао је данас градоначелник Булатовић и додао да се Град Ниш радо одазавао позиву владике Теодосија, да се данас крене са оним основним чишћењем и одржавањем запуштених делова Старог гробља.

Драко Булатовић и владика Теодосије, Фото: Јужна Србија

"Акција у којој поред радника ЈКП "Медиана" учествију и свешетници Епархије нишке, трајаће неколико дана, а на крају ће се гробна места поново освештати", изјавио је владика Теодосије, који је и сам узео учешће у сређивању зараслог растиња.

Владика Теодосије, Фото: Јужна Србија

Град ће у наредном периоди изнаћи трајно решење за одржавање овог прелепог простора, који носи сведочење о пореклу града, изјавио је Булатовић.

Свештеници пред почетак акције, Фото: Јужна Србија Инфо

Акцију је подржала и ГО Палилула, на чијој се територији налази комплекс Старо гробље.

 

 

Коментара: 0


#   Ниш   Јужна Србија регион   Медиана ЈКП   Јужна Србија Инфо   Дарко Булатовић   Нишка епархија   Старо гробље   чишћење   ГО Палилула   Побусани понедељак   Владика Теодосије
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима