Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nesvakidašnja slika: Vladika Teodosije i gradonačelnik Niša u akciji čišćenja Starog groblja (FOTO)

rssBookmark and Share

Niš 24.04.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Episkop raško-prizrenski i adminstrator Eperhije niške Gospodin Teodosije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, na inicijativu Eparhije niške u saradnji sa JKP "Mediana", oraganizovali su danas na Pobusani ponedeljak, akciju čišćenja Starog groblja u Nišu.

Vladika i Teodosije i gradonačelnik Bulatović čiste grobna mesta, Foto: Južna Srbija
Vladika i Teodosije i gradonačelnik Bulatović čiste grobna mesta, Foto: Južna Srbija

Staro groblje u Nišu, obraslo rastinjem, locirano praktično u širem centru grada, već decenijama nema svoju osnovnu funkciju.

Zaraslo rastinje na grobovima, Foto: Južna Srbija

"Godinama postoje razne inicijative da se ovaj "Nekropolis-muzej" pretvori u memorijalni komples, jer su tu sahranjeni mnogi velikani iz Niša i okoline, ali zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa i nedostatka sredstava, taj proces bi mogao da traje jako dugo", rekao je danas gradonačelnik Bulatović i dodao da se Grad Niš rado odazavao pozivu vladike Teodosija, da se danas krene sa onim osnovnim čišćenjem i održavanjem zapuštenih delova Starog groblja.

Drako Bulatović i vladika Teodosije, Foto: Južna Srbija

"Akcija u kojoj pored radnika JKP "Mediana" učestviju i svešetnici Eparhije niške, trajaće nekoliko dana, a na kraju će se grobna mesta ponovo osveštati", izjavio je vladika Teodosije, koji je i sam uzeo učešće u sređivanju zaraslog rastinja.

Vladika Teodosije, Foto: Južna Srbija

Grad će u narednom periodi iznaći trajno rešenje za održavanje ovog prelepog prostora, koji nosi svedočenje o poreklu grada, izjavio je Bulatović.

Sveštenici pred početak akcije, Foto: Južna Srbija Info

Akciju je podržala i GO Palilula, na čijoj se teritoriji nalazi kompleks Staro groblje.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Južna Srbija region   Mediana JKP   Južna Srbija Info   Darko Bulatović   Niška eparhija   Staro groblje   čišćenje   GO Palilula   Pobusani ponedeljak   Vladika Teodosije
@juznasrbija @DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima