Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бранислав Јовановић: Да Ниш поново буде велико градилиште

rssBookmark and Share

Ниш 08.11.2014. Бранислав Јовановић-УРС

"Да Ниш и југ Србије тону доказ је то што Београд са Французима потписује изградњу метроа, са Кинезима изградњу пруге Београд-Панцево-Будимпешта, пуштају нове мостове од 300 милиона евра, граде Београд на води" -каже шеф одборничке групе Уједињених региона Србије у Скупштини Града Ниша, Бранислав Јовановић.

Бранислав Јовановић: Да Ниш поново буде велико градилиште

Он је истакао да ни медији у Нишу нису у завидном положају у односу на Војводину и Београд.

"Новинари на Студију Б и РТВ Војводина имају плате и до 200 хиљада динара, а новинари нишких медија једва састављају "крај са крајем" -каже Јовановић.

Он наглашава да ништа боља ситуација није ни када су мала и средња предузећа у питању, а неки политичари долазе у наш град, каже, да парадирају, а не да помажу.

"Војводина и Фонд за развој Војводине финансирају мала и средња предузећа, а шта је са малим и средњим предузећима на југу Србије? Неки политичари долазе у Ниш, али не да помогну нашем граду већ да парадирају аутобусима и постављају спомен плоче. Нишлије се од тога неће најести хлеба, а људи су гладни, немају од чега да живе, јер нема нових радних места, нема радних зона, нема инвеститора. Лако је Београду да се гради на води, али, господо, Ниш је на хлебу. Без децентрализације и регионализације и избора посланика у Јужној покрајини и покрајинске владе на Југу Србије имаћемо територију без људи, а Ниш више никада неће бити велико градилиште" -закључује шеф одборничке групе УРС-а у Скупштини Града Ниша.


#   Ниш   УРС   Бранислав Јовановић   изградња   Фонд за развој   мала и средња предузећа
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима