Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Branislav Jovanović: Da Niš ponovo bude veliko gradilište

rssBookmark and Share

Niš 08.11.2014. Branislav Jovanović-URS

"Da Niš i jug Srbije tonu dokaz je to što Beograd sa Francuzima potpisuje izgradnju metroa, sa Kinezima izgradnju pruge Beograd-Pancevo-Budimpešta, puštaju nove mostove od 300 miliona evra, grade Beograd na vodi" -kaže šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije u Skupštini Grada Niša, Branislav Jovanović.

Branislav Jovanović: Da Niš ponovo bude veliko gradilište

On je istakao da ni mediji u Nišu nisu u zavidnom položaju u odnosu na Vojvodinu i Beograd.

"Novinari na Studiju B i RTV Vojvodina imaju plate i do 200 hiljada dinara, a novinari niških medija jedva sastavljaju "kraj sa krajem" -kaže Jovanović.

On naglašava da ništa bolja situacija nije ni kada su mala i srednja preduzeća u pitanju, a neki političari dolaze u naš grad, kaže, da paradiraju, a ne da pomažu.

"Vojvodina i Fond za razvoj Vojvodine finansiraju mala i srednja preduzeća, a šta je sa malim i srednjim preduzećima na jugu Srbije? Neki političari dolaze u Niš, ali ne da pomognu našem gradu već da paradiraju autobusima i postavljaju spomen ploče. Nišlije se od toga neće najesti hleba, a ljudi su gladni, nemaju od čega da žive, jer nema novih radnih mesta, nema radnih zona, nema investitora. Lako je Beogradu da se gradi na vodi, ali, gospodo, Niš je na hlebu. Bez decentralizacije i regionalizacije i izbora poslanika u Južnoj pokrajini i pokrajinske vlade na Jugu Srbije imaćemo teritoriju bez ljudi, a Niš više nikada neće biti veliko gradilište" -zaključuje šef odborničke grupe URS-a u Skupštini Grada Niša.


#   Niš   URS   Branislav Jovanović   izgradnja   Fond za razvoj   mala i srednja preduzeća
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima