Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Избори 2022: Двери-ПОКС Ниш предали предлог ГИК-у за чланове и заменике чланова бирачких одбора

rssBookmark and Share

Ниш 20.03.2022. Јужна Србија Инфо

У петак је Патриотски блок за обнову Краљевине Србије Градској изборној комисији предао предлог за чланове и заменике чланова бирачких одбора на 176 бирачких места у Граду Нишу.

Избори 2022: Двери-ПОКС Ниш предали предлог ГИК-у за чланове и заменике чланова бирачких одбора

Двери и ПОКС су „чуварима кутија“ покрили свако бирачко место на пет нишких општина па у проширеном саставу предложено је 352 члана и заменика чланова , док су претходно обе чланице коалиције Патриотски блок за обнову Краљевине Србије доставиле свака по 42 члана и заменика чланова у сталном саставу на још 21 бирачком месту у Нишу, на шта обе странке имају право на основу Споразума о унапређењу изборних услова који је закључен октобра 2021.год. између представника власти и дела опозиције.

Укупан број чланова и заменика чланова на бирачким местима у Нишу које су предложиле Двери Ниш и ПОКС Ниш, самостално и као чланице Патриотског блока износи  436 „чувара кутија“ који ће на изборима 3.априла у Нишу чувати изборну вољу грађана. Сви чланови бирачких одбора прошли су обуку са свим важним фазама изборног дана, од отварања биралишта и провере исправности гласачке кутије, регуларности гласања на и изван бирачког места, затварању бирачког места, и утврђивања резултата гласања а пре свега о њиховим правима и обавезама у случајевима нерегуларности. Поред тога, представници Двери и ПОКС у Градској изборној комисији  спремни су на подношење кривичних пријава у случају кривичних дела повреде гласачког права , а надлежна јавна тужилаштва су према Споразуму о унапређењу изборних услова дужна да од 1.3.2022.год. Републичком јавном тужилаштву подносе једном месечно извештаје о поднетим кривичним пријавама и поступању тужилаштва и одлукама судова по пријавама за кривична дела против изборног права. 

 


#   Ниш   избори 2022   председнички избори 2022   парламентарни избори 2022   Двери-ПОКС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима