Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izbori 2022: Dveri-POKS Niš predali predlog GIK-u za članove i zamenike članova biračkih odbora

rssBookmark and Share

Niš 20.03.2022. Južna Srbija Info

U petak je Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije Gradskoj izbornoj komisiji predao predlog za članove i zamenike članova biračkih odbora na 176 biračkih mesta u Gradu Nišu.

Izbori 2022: Dveri-POKS Niš predali predlog GIK-u za članove i zamenike članova biračkih odbora

Dveri i POKS su „čuvarima kutija“ pokrili svako biračko mesto na pet niških opština pa u proširenom sastavu predloženo je 352 člana i zamenika članova , dok su prethodno obe članice koalicije Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije dostavile svaka po 42 člana i zamenika članova u stalnom sastavu na još 21 biračkom mestu u Nišu, na šta obe stranke imaju pravo na osnovu Sporazuma o unapređenju izbornih uslova koji je zaključen oktobra 2021.god. između predstavnika vlasti i dela opozicije.

Ukupan broj članova i zamenika članova na biračkim mestima u Nišu koje su predložile Dveri Niš i POKS Niš, samostalno i kao članice Patriotskog bloka iznosi  436 „čuvara kutija“ koji će na izborima 3.aprila u Nišu čuvati izbornu volju građana. Svi članovi biračkih odbora prošli su obuku sa svim važnim fazama izbornog dana, od otvaranja birališta i provere ispravnosti glasačke kutije, regularnosti glasanja na i izvan biračkog mesta, zatvaranju biračkog mesta, i utvrđivanja rezultata glasanja a pre svega o njihovim pravima i obavezama u slučajevima neregularnosti. Pored toga, predstavnici Dveri i POKS u Gradskoj izbornoj komisiji  spremni su na podnošenje krivičnih prijava u slučaju krivičnih dela povrede glasačkog prava , a nadležna javna tužilaštva su prema Sporazumu o unapređenju izbornih uslova dužna da od 1.3.2022.god. Republičkom javnom tužilaštvu podnose jednom mesečno izveštaje o podnetim krivičnim prijavama i postupanju tužilaštva i odlukama sudova po prijavama za krivična dela protiv izbornog prava. 

 


#   Niš   izbori 2022   predsednički izbori 2022   parlamentarni izbori 2022   Dveri-POKS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima