Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Saopštenje Dveri POKS: Zloupotreba mobilnog telefona na glasačkom mestu u Nišu - pozvana policija

rssBookmark and Share

Niš 03.04.2022. Južna Srbija Info

Kako piše u delu saopštenja, potpredsednica Dveri Tamara Milenković Kerković je danas sa saborcima iz Gradske organizacije Dvrri Niš oko 13 30 na poziv člana biračkog odborara sa biračkog mesta Medijana 23 u OŠ "Vožd Karađorđe" uz prisustvo policije prekinula više puta prijavljene zloupotrebe korišćenja mobilnog telefona na glasačkom mestu.

Saopštenje Dveri POKS: Zloupotreba mobilnog telefona na glasačkom mestu u Nišu - pozvana policija

Više ljudi je na tom biračkom mestu iza paravana dobijalo uputstva kako da glasa, i čuli su se na uključenom spikerfonu razgovori u kojima je neko ko se predstavaljao "iz stranke" proveravao da li su birači glasali.

Prema navodima Tamare Kerković, ispred glasačkih mesta bili su i poznati članovi SNS, kao i sin kandidata SNS-a za poslanike, koji je pred policijom vređao potpredsednicu Dveri.

Zbog krivičnog dela zloupotreba tajnosti glasanja pozvana je policija, koja je uzela izjave predsednika biračkog odbora i člana odbora ispred Patriotskog bloka. 

Prijavljene su zloupotrebe tajnosti glasanja i posmatračkoj misiji OEBSa i CRTA.

Veliki broj glasača žali se jer nisu na biračkom spisku iako uvek glasaju na tom biračkom mestu. Takođe je reakcijom članova ispred Patriotskog bloka   sprečeno i glasanje bez ličnih karata u Paliluli na glasačkom mestu 23.


#   Niš   Vožd Karađorđe OŠ   mobilni telefoni   Tamara Kerković   izbori 2022   predsednički izbori 2022   parlamentarni izbori 2022   Dveri-POKS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima