Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Саопштење Двери ПОКС: Злоупотреба мобилног телефона на гласачком месту у Нишу - позвана полиција

rssBookmark and Share

Ниш 03.04.2022. Јужна Србија Инфо

Како пише у делу саопштења, потпредседница Двери Тамара Миленковић Керковић је данас са саборцима из Градске организације Дврри Ниш око 13 30 на позив члана бирачког одборара са бирачког места Медијана 23 у ОШ "Вожд Карађорђе" уз присуство полиције прекинула више пута пријављене злоупотребе коришћења мобилног телефона на гласачком месту.

Саопштење Двери ПОКС: Злоупотреба мобилног телефона на гласачком месту у Нишу - позвана полиција

Више људи је на том бирачком месту иза паравана добијало упутства како да гласа, и чули су се на укљученом спикерфону разговори у којима је неко ко се представаљао "из странке" проверавао да ли су бирачи гласали.

Према наводима Тамаре Керковић, испред гласачких места били су и познати чланови СНС, као и син кандидата СНС-а за посланике, који је пред полицијом вређао потпредседницу Двери.

Због кривичног дела злоупотреба тајности гласања позвана је полиција, која је узела изјаве председника бирачког одбора и члана одбора испред Патриотског блока. 

Пријављене су злоупотребе тајности гласања и посматрачкој мисији OEBSa и ЦРТА.

Велики број гласача жали се јер нису на бирачком списку иако увек гласају на том бирачком месту. Такође је реакцијом чланова испред Патриотског блока   спречено и гласање без личних карата у Палилули на гласачком месту 23.


#   Ниш   Вожд Карађорђе ОШ   мобилни телефони   Тамара Керковић   избори 2022   председнички избори 2022   парламентарни избори 2022   Двери-ПОКС
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима