Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Рокада: Смењен председник општине

rssBookmark and Share

Прокупље 31.05.2014. Курир

На 17. седници СО Прокупље одборници су већином гласова сменили председника Општине Прокупље др Љубишу Ђурковића (СПС) и на његово место изабрали дипломираног инжињера пољопривреде Мирољуба Пауновића (СПС), шефа Одсека санитарне инспекције у Прокупљу

Рокада: Смењен председник општине

Досадашња заменица председника општине Милица Ерић (СНС) изабрана за већника, док је на њено место изабран Илија Ђедовић (ГГ), досадашњи заменик председник СО Прокупље.

Досадашњи председник општине Љубиша Ђурковић изненађен је сменом. Иако на званичном дневном реду није била предвиђена смена председника општине, на предлог 33 одборника ова тачка је уврштена у дневни ред, као и избор новог председника општине и већника, заменика председника Скупштине општине и заменика председника општине.

Пре гласања за смену, парламенту се обратио др Љубиша Ђурковић, који је рекао да није упознат са разлозима за смену и изнео податак да су тренутни приходи у буџету 404 милиона а расходи 394 милиона.

- И када смо планирали буџет за ову 2014. годину знали смо да он није развојни и инвестициони и да ће бити тешко остварити га – рекао је обраћајући се последњи пут као председник општине Прокупље локалном парламенту др Љубиша Ђурковић.

Он се захвалио свима на сарадњи, свим својим сарадницима, одборницима и медијима.

Нови председник општине Мирољуб Пауновић у свом говору најавио је ангажовање свих ресурса, како би се општина Прокупље извукла из тешке ситуације.

Говорећи о буџету он је рекао да закључно са 22. 5. 2014. године остварен са само 26 одсто и да оваква ситуација захтева мобилност и рад у свим областима, без обзира на политичку припадност.

- Моја врата биће отворена за све грађане који желе да дају своје сугестије и предлоге, као и за сараднике – поручио Пауновић.

Новоименовани председник општине предложио је и ново веће кога чине Милица Ерић (СНС), Милан Аранђеловић (СНС), Дејан Лазић (СНС), Филип Јовановић (НС), Гордана Јанковић (СПС), Љубиша Благотић (СПС) и Александар Симоновић.
За заменика председника општине постављен је Илија Ђедовић (ГГ), док је нови заменик председника Скупштине Раде Богдановић, шеф одборничке групе СНС.

Иначе, владајућу већину у Прокупљу чине СНС, СПС, ДСС, НС и две групе грађана, док су у опозицији ДС и УРС.


#   Прокупље   СПС   СНС   Љубиша Ђурковић   смена   Љубиша Благотић   председник општине   Мирољуб Пауновић   Илија Ђедовић   Филип Јовановић   Милица Ерић   Општина Прокупље   дневни ред   Александар Симоновић   Милан Аранђеловић
@socijalisti @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима