Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rokada: Smenjen predsednik opštine

rssBookmark and Share

Prokuplje 31.05.2014. Kurir

Na 17. sednici SO Prokuplje odbornici su većinom glasova smenili predsednika Opštine Prokuplje dr Ljubišu Đurkovića (SPS) i na njegovo mesto izabrali diplomiranog inžinjera poljoprivrede Miroljuba Paunovića (SPS), šefa Odseka sanitarne inspekcije u Prokuplju

Rokada: Smenjen predsednik opštine

Dosadašnja zamenica predsednika opštine Milica Erić (SNS) izabrana za većnika, dok je na njeno mesto izabran Ilija Đedović (GG), dosadašnji zamenik predsednik SO Prokuplje.

Dosadašnji predsednik opštine Ljubiša Đurković iznenađen je smenom. Iako na zvaničnom dnevnom redu nije bila predviđena smena predsednika opštine, na predlog 33 odbornika ova tačka je uvrštena u dnevni red, kao i izbor novog predsednika opštine i većnika, zamenika predsednika Skupštine opštine i zamenika predsednika opštine.

Pre glasanja za smenu, parlamentu se obratio dr Ljubiša Đurković, koji je rekao da nije upoznat sa razlozima za smenu i izneo podatak da su trenutni prihodi u budžetu 404 miliona a rashodi 394 miliona.

- I kada smo planirali budžet za ovu 2014. godinu znali smo da on nije razvojni i investicioni i da će biti teško ostvariti ga – rekao je obraćajući se poslednji put kao predsednik opštine Prokuplje lokalnom parlamentu dr Ljubiša Đurković.

On se zahvalio svima na saradnji, svim svojim saradnicima, odbornicima i medijima.

Novi predsednik opštine Miroljub Paunović u svom govoru najavio je angažovanje svih resursa, kako bi se opština Prokuplje izvukla iz teške situacije.

Govoreći o budžetu on je rekao da zaključno sa 22. 5. 2014. godine ostvaren sa samo 26 odsto i da ovakva situacija zahteva mobilnost i rad u svim oblastima, bez obzira na političku pripadnost.

- Moja vrata biće otvorena za sve građane koji žele da daju svoje sugestije i predloge, kao i za saradnike – poručio Paunović.

Novoimenovani predsednik opštine predložio je i novo veće koga čine Milica Erić (SNS), Milan Aranđelović (SNS), Dejan Lazić (SNS), Filip Jovanović (NS), Gordana Janković (SPS), Ljubiša Blagotić (SPS) i Aleksandar Simonović.
Za zamenika predsednika opštine postavljen je Ilija Đedović (GG), dok je novi zamenik predsednika Skupštine Rade Bogdanović, šef odborničke grupe SNS.

Inače, vladajuću većinu u Prokuplju čine SNS, SPS, DSS, NS i dve grupe građana, dok su u opoziciji DS i URS.

Komentara: 0


#   Prokuplje   SPS   SNS   Ljubiša Đurković   smena   Ljubiša Blagotić   predsednik opštine   Miroljub Paunović   Ilija Đedović   Filip Jovanović   Milica Erić   Opština Prokuplje   dnevni red   Aleksandar Simonović   Milan Aranđelović
@socijalisti @sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima