Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: Архитектонске баријере, проблем за особе са инвалидитетом

rssBookmark and Share

Ниш 10.12.2018. Јужна Србија Инфо

"Особама са инвалидитетом у Нишу и даље највећи проблем архитектонске баријере, које им онемогућавају нормалан свакодневни живот", изјавио је председник ГрО ДС-а Миодраг Станковић, поводом Међунродног дана људслих права.

Станковић: Архитектонске баријере, проблем за особе са инвалидитетом

Саопштење преносимо у целости..

Србија је ове године дочекала Међународни дан људских права окружена мраком страшних искустава насиља.  

Гушене и угушене медијске слободе постају саставни део живота у Србији, а људска права и достојанство сваког човека сан, који нам ова и оваква власт убрзано убија.  

Ниш је данас Град немаштине, не постоји  ниједна једина група становништва чија права нису угрожена и чија се права не крше свакодневно - пензионери, млади, незапослени, жене.Уместо да живимо у земљи права и слободе, ми живимо у земљи милостиње. Пензионери данас добијају милостињу. Одузето им је њихово људско право, да би им данас неко дао милостињу.

Особе са инвалидитетом су у Нишу и даље дискриминисане, највећи проблем су архитектонске баријере које им онемогућавају нормалан свакодневни живот. Актуелна власт СНС и њених коалиционих партнера за 7 година ништа није урадила што се тиче уклањања баријера, иако је још 2011. године донета Одлука да се из буџета Града Ниша издваја најмање 3.5 милиона динара за уклањање архитектонских баријера у нишким школама, како би оне биле доступне и приступачне особама са инвалидитетом. Идеја је била да се сваке године минимум у две образовне институције уграде лифтови, као и да се адаптирају тоаилети. 

Позивам Градску власт да у буџету Града Ниша за 2019. предвиди довољно средстава за све изгубљене године што се тиче уклањања архитектонских баријера и да коначно почне да ради оно што јој је посао, да ради на решавању проблема грађана.

 

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   Јужна Србија Инфо   људска права   Особе са инвалидитетом   Миодраг Станковић   Међународни дан људских права
@demokrate @juznasrbija @Mikica_S @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима