Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поправка оштећене фонтане у центру Ниша

rssBookmark and Share

25.07.2022. Ј. Младеновић Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Радови на поправци фонтане у самом центру града, на Тргу Краља Милана, чије су млазнице оштећене приликом скупа олдајмера, су при крају најављује градоначелница.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

Према речима градоначелнице, оштећено је 16 млазница као и три плоче, вероватно од неког притиска или аутомобила, како је раније говорено, а за одржавање свих фонтана издвојено је 6 и по милиона динара без пдв – а.  Каже да је планирано и одржавање три фонтане у центру града, испред Градске куће, Амбасадора, и после много година испред  тржног центра „Калча“.

“Недавно смо завршили јавну набавку, која је била и званична, и на порталу јавних набавки за реконструкцију, не само постојеће фонтане испред Градске куће, већ свих фонтана у граду, за њихово одржавање. Ако се не варам, сума опредељена за те немане је око 6.500.000 без пдв-а. Ту смо планирали да реконструишемо и одржавамо три фонтане у центру града, испред Градске куће, Амбасадора, и после много година испред Калче. Ту су фонтане у Нишкој Бањи, у Парку Светог Саве и једна нова фонтана, у Чаиру. Требало би после много година да је обновимо и одржавамо. Ових дана мајстори то сређују и верујем да ће за који дан фонтана поново да буде права, да има млазеве воде и да светли“, каже Сотировски.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима